Dhyan: Een Chaise Lounge Concept dat Zen en Ontspanning Brengt

Een Unieke Benadering van Innerlijke Rust en Verbinding met de Natuur

Inleiding

Voor veel werkende mensen is de dagelijkse stress van het werk een gedoe. Soms wil je aan het einde van de dag gewoon ontspannen in een contemplatieve/meditatieve omgeving. Geïnspireerd door de vorm van de Shiva Linga, de Bodhi-boom en Japanse tuinen, was het idee om een ruimte te creëren waarin iemands gemoedstoestand tot rust komt. Het is duidelijk dat de nabijheid van de natuur een meer ontspannen mindset teweegbrengt, en ik wilde dat op een meer intieme manier in huis brengen, vooral voor stadsbewoners die weinig contact hebben met de natuur.

De Dhyan Chaise Lounge Concept, ontworpen door Sasank Gopinathan, biedt een unieke benadering van ontspanning en zen. Het modulaire ontwerp biedt gebruikers de keuze uit 3 omgevingen: de Standaard modus (met opbergruimte), de Tuin modus (met zijdelingse plantenbakken) en de Water-Vijver modus (met een watervalfontein). Het ontwerp combineert oosterse filosofieën door rust te bevorderen met elementen uit de natuur. In de Tuin modus word je omringd door planten/bomen, terwijl de Water-Vijver modus je omringt met water en het geluid van vallend water, wat ontspannend is en als goede feng shui wordt beschouwd.

Het Dhyan ontwerp heeft ook technische specificaties die het onderscheiden van andere lounge concepten. De algemene afmetingen van het concept zijn L 2010mm, B 1010mm, H 875mm (standaard modus), H 1062mm (inclusief LED-lamp). Daarnaast kan de stoel standalone zijn of verbonden worden met een stroombron om de USB-oplader op de tablet en de LED-lamp, evenals de waterpomp (vijvermodus) van stroom te voorzien. De lamp en tablet zijn optionele extra's en kunnen achteraf worden toegevoegd. De standaard modus heeft extra opbergruimtes achter en naast de zitting.

Het Dhyan Chaise Lounge Concept is een conceptueel project dat 3 maanden duurde van idee tot wat je nu ziet. Het begon als een schets geïnspireerd op de Shiva Linga, maar later ontdekte ik dat er meer potentieel zat in de vorm en heb ik de volgende maanden besteed aan het verfijnen van het idee van de stoel als een vorm van ontsnapping aan stress. Het vinden van een manier om de oorspronkelijke conceptvorm te behouden terwijl ik het ontwerp licht en elegant wilde laten lijken, was een behoorlijke uitdaging. De eerste ontwerpen hadden zeer omvangrijke voeten, totdat ik geïnspireerd werd door het kijken naar hoogwaardig Europees meubilair en besloot om een minimalistische en "lichte" richting in te slaan.

Het Dhyan Chaise Lounge Concept combineert modern design met traditionele oosterse ideeën en principes van innerlijke rust door verbinding te maken met de natuur. Geïnspireerd door de Lingam-vorm en de Bodhi-boom en Japanse tuinen als basis voor de conceptmodules, transformeert Dhyan oosterse filosofieën in verschillende configuraties, waardoor de gebruiker zijn/haar weg naar zen/ontspanning kan kiezen. De Water-Vijver modus omringt de gebruiker met een waterval en vijver, terwijl de Tuin modus de gebruiker omringt met groen. De Standaard modus bevat opbergruimtes onder een platform dat als plank fungeert.

Het Dhyan Chaise Lounge Concept heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid. In 2020 werd het bekroond met de Golden A' Furniture Design Award. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen. Ze belichamen buitengewone uitmuntendheid en hebben een significante impact op de wereld met hun wenselijke kenmerken.

Het Dhyan Chaise Lounge Concept biedt een unieke benadering van ontspanning en innerlijke rust. Met zijn modulaire ontwerp en verschillende omgevingsopties stelt het gebruikers in staat om een persoonlijke zen-ervaring te creëren. Door de combinatie van oosterse filosofieën en moderne designprincipes brengt Dhyan de natuurlijke elementen naar binnen en biedt het een toevluchtsoord van stress en hectiek. Het is een meubelstuk dat niet alleen functioneel is, maar ook een statement maakt in elke ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sasank Gopinathan
Afbeeldingscredits: Sasank Gopinathan
Projectteamleden: Sasank Gopinathan
Projectnaam: Dhyan
Projectklant: Sasank Gopinathan


Dhyan IMG #2
Dhyan IMG #3
Dhyan IMG #4
Dhyan IMG #5
Dhyan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp