Purnu: Een Speels Glasobject Geïnspireerd door Noordelijke Esthetiek

Een Ontwerp van Sini Majuri

De Purnu-collectie is geïnspireerd door marshmallows en popcultuur. Het designfilosofie van het object is om de Noordelijke esthetiek te weerspiegelen met speelse kleuren en een vereenvoudigde vorm. Het concept van het ontwerp is om te flirten met het poëtische medium glas.

De Purnu-collectie, ontworpen door Sini Majuri, is een uniek glasobject dat met de hand is gevormd uit mondgeblazen glas. Het ontwerp is geïnspireerd door de Noordelijke esthetiek en combineert speelse kleuren met een eenvoudige vorm. De Purnu-jar is geschikt voor voedsel, maar is ook prachtig zonder inhoud. Het unieke met de hand gevormde object past goed in elk interieur en heeft een eigen karakter. Het is een metafoor voor de ziel van een stuk, waardoor het meer is dan alleen een interieurobject.

De Purnu-jar is gemaakt van mondgeblazen glas, wat resulteert in een ambachtelijk en uniek product. Het glas is met de hand gevormd in een studio in Helsinki, Finland. Elke Purnu-jar is 20 cm hoog en wordt met de hand ondertekend en genummerd. Het ontwerp is ontstaan uit de wens om het ambacht van glasblazen te behouden en te eren, aangezien deze traditie met uitsterven wordt bedreigd.

Het ontwerp van de Purnu-jar is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. Het is ontworpen om harmonieuze momenten in het dagelijks leven te creëren. Wanneer de hoge pot wordt geopend, neemt het tijd en rust om items zoals bloemen of voedsel erin te plaatsen om ze te bewaren. Deze momenten van sereniteit zijn zeldzaam en waardevol in een hectische wereld.

De Purnu-jar is een bekroond ontwerp en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Purnu-collectie heeft Sini Majuri een uniek glasobject gecreëerd dat de Noordelijke esthetiek weerspiegelt en tegelijkertijd speels en functioneel is. Het ontwerp is een eerbetoon aan het ambacht van glasblazen en biedt een moment van rust en schoonheid in ons dagelijks leven.

Afbeelding credits: Sini Majuri Helsinki Finland

Intellectueel eigendom: Sini Majuri Helsinki Finland


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sini Majuri
Afbeeldingscredits: Sini Majuri Helsinki Finland
Projectteamleden: Sini Majuri
Projectnaam: Purnu
Projectklant: Sini Majuri


Purnu IMG #2
Purnu IMG #3
Purnu IMG #4
Purnu IMG #5
Purnu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp