Link: Een Multifunctioneel Bureau voor Thuiswerkplekken

Een esthetische, ergonomische en georganiseerde werkruimte

De pandemie heeft de manier van werken veranderd, aangezien videoconferenties en online vergaderingen een belangrijk onderdeel van ons leven zijn geworden. Link is ontworpen om een esthetische, leuke, ergonomische en georganiseerde werkruimte te creëren voor mensen, waarbij wordt ingespeeld op hun persoonlijke en professionele behoeften bij het verbinden met hun werk en de wereld vanuit het comfort van hun huis.

Link is een multifunctioneel bureau voor thuiswerkplekken dat ergonomische en esthetische oplossingen biedt. Het bureau heeft een gebogen schaalontwerp dat drie opberggebieden onder het oppervlak creëert. De schaal verbreedt zich van voren naar achteren om voldoende beenruimte te bieden. Het middelste gedeelte is ontworpen met een verstelbare hoek om een ergonomische oplossing te bieden. Het bureau heeft twee verstelbare bureaulampen die kunnen worden gebruikt als studiolampen tijdens videoconferenties. Link heeft ook twee geïntegreerde luidsprekers voor een plezierige werkomgeving.

Het bovenoppervlak van het bureau is bedekt met gecoat multiplex. De schaal is gemaakt van geblazen kunststof. De tafelpoten zijn gemaakt van massief hout (wit eiken).

De hoogte van Link is 73 cm. De afmetingen van het tafelblad zijn 150 cm (b) x 65 cm (d). De schaal, die van voren naar achteren breder wordt, heeft een dikte van 2 cm aan de voorkant (dunste deel) en het diepste gedeelte is 11 cm.

Link is ontworpen in 2021 als reactie op de toegenomen uren die mensen thuis werken als gevolg van de pandemie. Het project is ontworpen in Ankara, Turkije.

Tijdens het ontwerpproces is onderzoek gedaan naar de behoeften van thuiswerken. De bestaande oplossingen voor thuiswerkplekken zijn onderzocht en er zijn verschillende veelvoorkomende problemen geïdentificeerd. Het eerste probleem was het gebruik van onjuiste verlichting tijdens videoconferenties en online vergaderingen, waardoor schaduwen of schitteringen op het gezicht van mensen ontstaan. Dit probleem is aangepakt door twee verstelbare bureaulampen aan te bieden die dienst kunnen doen als studiolampen. Een ander probleem was de rommel op het werkblad, veroorzaakt door het toenemende aantal professionele documenten en een gebrek aan opbergruimte. De rommel op het werkblad werd ook gezien als een van de redenen voor een gebrek aan motivatie. Bij het ontwerp van Link is een gebogen schaalvorm gebruikt om drie opbergvakken onder het werkblad te bieden, waardoor een georganiseerde werkomgeving ontstaat. Geïntegreerde Bluetooth-luidsprekers zijn toegevoegd aan het ontwerp van Link om een betere ervaring te bieden tijdens videoconferenties en online vergaderingen, maar ook om een plezierige werkomgeving te creëren bij het kijken van video's of luisteren naar muziek. Er zijn drie stopcontacten opgenomen om gemakkelijk verschillende elektronische apparaten op te laden. Een ander groot probleem was de plaatsing van de laptop, wat van invloed was op de gebruikerservaring en ergonomie bij het langdurig werken achter een bureau. Dit probleem is aangepakt door het ontwerpen van het tafelblad met een verstelbare hoek, zodat gebruikers hun laptops op de gewenste hoogte kunnen plaatsen. Met al deze problemen van thuiswerken is Link ontworpen om een esthetische, ergonomische en georganiseerde werkruimte te creëren voor mensen, waarbij wordt ingespeeld op hun behoeften bij het verbinden met hun werk en de wereld vanuit het comfort van hun huis.

Link is een multifunctioneel bureau dat streeft naar een ergonomische en georganiseerde werkomgeving in thuiswerkplekken, waar gebruikers verbinding maken met hun werk en de wereld. Het gebogen schaalontwerp van Link biedt drie opbergvakken onder het werkoppervlak. Het middelste gedeelte van het bureau is ontworpen met een verstelbare hoek, zodat gebruikers de hoogte van hun laptop kunnen aanpassen. Link heeft twee verstelbare bureaulampen die kunnen worden gebruikt als studiolampen tijdens videoconferenties of online vergaderingen. Het heeft ook geïntegreerde Bluetooth-luidsprekers voor een betere geluidservaring tijdens het online werken, het kijken van video's en het luisteren naar muziek thuis.

De 3D-visualisaties van Link zijn gemaakt door Burak Can Yakupoğlu.

Link heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege het integreren van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gizem Yakupoğlu
Afbeeldingscredits: 3D visualizations of Link were prepared by Burak Can Yakupoğlu.
Projectteamleden: Gizem Yakupoğlu
Projectnaam: Link
Projectklant: Gizem Yakupoğlu


Link IMG #2
Link IMG #3
Link IMG #4
Link IMG #5
Link IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp