Bumpy: Een Poëtische Glazen Vaas Geïnspireerd door Smeltend IJs

Een Ontwerp van Sini Majuri voor DutZ Collection

De oorsprong van het ontwerpproces was om interieurvazen te creëren van bobbelig glas. Het ontwerp heeft als doel tijdloze schoonheid te creëren van geblazen glas materiaal.

De Bumpy vaas speelt met contrasten. Hoogwaardige kwaliteit ontmoet ruwe glasfragmenten die eruit zien als ornamenten wanneer ze op de rand van de vaas worden geplaatst. Een rustig Scandinavisch kleurenpalet brengt harmonie in de met de hand gemaakte vazen die geïnspireerd zijn op de texturen van smeltend ijs. Het concept van het ontwerp is om te flirten met organische vormen en poëtisch glasmedium.

De glazen vazen worden met de mond geblazen en met de hand gevormd. Ze worden gemaakt in Polen.

De Bumpy vazen worden geblazen met de mond en met de hand gevormd. De vazen worden vervaardigd door glasstudio-ambachtslieden uit Polen.

De Bumpy vaas vindt zijn plek op de vensterbank, bijzettafel of als prachtig middelpunt op de eettafel. Dit model is geschikt voor slechts één bloementak, maar is ook mooi zonder inhoud. De unieke Bumpy vaas past goed in elk interieur.

Het project begon in september 2020. De Bumpy-collectie werd gelanceerd in 2021 door DutZ Collection.

De ontwerpuitchallenge was om gebroken glasfragmenten als ornamenten te gebruiken en een harmonieuze vorm te creëren die in elk interieur past. De ornamentale rand met glasfragmenten moet ook zorgvuldig worden gemaakt door de ambachtslieden, zodat deze duurzaam is voor dagelijks gebruik en tegelijkertijd elegant is als ornament.

De Bumpy vaas balanceert met contrasten, waarbij ruwe glasstukken ijsachtige ornamenten worden wanneer ze gecombineerd worden met de ovale vorm. Het Scandinavische kleurenpalet zorgt voor harmonie in de met de hand gemaakte vazen die geïnspireerd zijn op de Noordse natuur en smeltend ijs. De Bumpy vaas speelt met contrasten. Hoogwaardige kwaliteit ontmoet ruwe glasfragmenten die eruit zien als ornamenten wanneer ze op de rand van de vaas worden geplaatst.

De Bumpy vaas heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. De Bumpy vaas wordt bewonderd om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: DutZ Collection Nederland

Intellectueel eigendomsbericht: DutZ Collection Nederland

Tags: Glas, ontwerp, vaas, interieur, gerecycled, eco, gerecycled glas


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sini Majuri
Afbeeldingscredits: DutZ Collection Netherlands
Projectteamleden: Designer Sini Majuri. Designed to DutZ Collection
Projectnaam: Bumpy
Projectklant: Sini Majuri


Bumpy IMG #2
Bumpy IMG #3
Bumpy IMG #4
Bumpy IMG #5
Bumpy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp