Codependent: Een Tafel die Psychologie en Design Samensmelt

Een Unieke Benadering van Meubelontwerp

Inleiding

Codependent is een unieke tafel die psychologie en design combineert in een categorie genaamd AnimaForma, die zowel de geest als de vorm vertegenwoordigt. Deze tafel is geïnspireerd door de diepgaande rol die psychologische aandoeningen spelen in het leven van individuen. Vaak blijft dit onopgemerkt door degenen die erdoor worden beïnvloed en vormt het de bron van onopgelost ongemak. Het grotere doel van deze tafel is om een groter gesprek op gang te brengen over geestelijke gezondheid, psychologie en welzijn.

Unieke Eigenschappen

Codependent is gebaseerd op het concept van codependentie, een psychologische aandoening waarbij twee personen elkaar nodig hebben om te functioneren. Deze tafel weerspiegelt dit concept door middel van twee in elkaar grijpende tafels die van elkaar afhankelijk zijn om een stabiele vorm te creëren. Elke tafel kan niet op zichzelf staan, maar samen vormen ze een meer solide geheel dat de psychologische toestand weerspiegelt.

Technologie en Specificaties

De twee in elkaar grijpende tafels zijn met de hand gemaakt in een werkplaats in Brooklyn, waarbij alleen gebruik is gemaakt van essenhout als materiaal. De tafel heeft een diameter van 79,5 cm en is 46 cm hoog. Het witte tafelblad heeft een diameter van 36 cm.

Interactie en Functionaliteit

Codependent is ontworpen als een excentrieke maar dagelijkse salontafel. Het zwarte gedeelte vormt het grootste oppervlak en dient als het primaire tafelblad. Het witte gedeelte dat door het zwarte gedeelte heen steekt, creëert een kom die gebruikt kan worden als een dienblad voor speciale objecten of als een vaas voor een centerpiece.

Ontwikkeling en Erkenning

Codependent is gestart in november 2017 en werd voltooid in juli 2019. Het werd voor het eerst gepresenteerd op Core77.com, Design-milk.com en in het 9e jubileumnummer van Home & Design Trends. In 2020 ontving dit ontwerp de Golden A' Design Award in de categorie Meubelontwerp.

Conclusie

Codependent is een krachtig voorbeeld van hoe psychologie en design kunnen samensmelten. Deze tafel, gebaseerd op het concept van codependentie, laat zien dat het geheel meer is dan de som der delen. Het nodigt uit tot een dieper begrip van psychologische aandoeningen en stimuleert een dialoog over geestelijke gezondheid en welzijn.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fletcher Eshbaugh
Afbeeldingscredits: All images photographed by Fletcher Eshbaugh
Projectteamleden: Fletcher Eshbaugh
Projectnaam: Codependent
Projectklant: Fletcher Eshbaugh


Codependent IMG #2
Codependent IMG #3
Codependent IMG #4
Codependent IMG #5
Codependent IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp