Meta Cell: Een Futuristische Pooltafel Geïnspireerd door Buitenaardse Wezens

Een Uniek Meesterwerk van Abbas Sufi Nejad

Inleiding:

De Meta Cell is een pooltafel die geïnspireerd is door buitenaardse wezens en de mysterieuze en nieuwsgierige tekens die ze op onze planeet hebben achtergelaten. Dit unieke ontwerp moedigt ons aan om na te denken en de gebeurtenissen en de wereld om ons heen niet zomaar te negeren.

De Meta Cell is een meubelstuk dat in elke omgeving kan passen dankzij zijn ontwerp en zachte contouren. Het is gemaakt van vezelversterkt plastic met ruw materiaal om een hogere stabiliteit te bieden. Het bovenoppervlak heeft een glanzende afwerking, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is en zijn authentieke schoonheid behouden blijft.

Deze futuristische pooltafel is vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën zoals CNC-frezen en 3D-printen. Het materiaal dat is gebruikt, is vezelversterkt plastic en de kleurcoating is gedaan met polyurethaan.

De afmetingen van de Meta Cell zijn 157 cm breed, 281,5 cm lang en 85 cm hoog. Het gewicht van het stenen blad is 300 kg en het totale gewicht van de tafel is 480 kg. Het kan een belasting van 1100 kg dragen.

Deze unieke pooltafel is ontworpen door Abbas Sufi Nejad, in samenwerking met Hassan Pourmahabadian. Het project is gerealiseerd in Tehran in 2022.

De uitdaging bij het ontwerpen van de Meta Cell was om te voldoen aan de vraag naar een futuristisch meubelstuk met verschillende vormen van beschermende symbolen. Het doel was om de vormen van buitenaardse wezens om te zetten in stukken die nieuwsgierigheid opwekken, prestatie en esthetiek combineren en een emotionele connectie creëren tussen het object, de buitenaardse wezens en de gebruikers.

De Meta Cell is niet alleen een functionele pooltafel, maar ook een kunstwerk dat een emotionele band creëert tussen de gebruikers en de wezens van andere planeten. Het ontwerp van de poten draagt bij aan de esthetiek en functionaliteit van de tafel en maakt deel uit van het concept.

Deze buitengewone pooltafel is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

De Meta Cell is een meesterwerk dat ons uitnodigt om verder te denken dan onze eigen wereld en de mysteries van het universum te verkennen. Het is een uniek ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend is.

Afbeeldingscredits: Afbeelding #1: Fotograaf, Janblak studio, Afbeelding, 2021. Afbeelding #2: Fotograaf, Janblak studio, Afbeelding, 2021. Afbeelding #3: Fotograaf, Janblak studio, Afbeelding, 2021. Afbeelding #4: Fotograaf, Janblak studio, Afbeelding, 2021. Afbeelding #5: Fotograaf, Janblak studio, Afbeelding, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Abbas Sufinejad
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer, Janblak studio, Image, 2021. Image #2: Photographer, Janblak studio, Image, 2021. Image #3: Photographer, Janblak studio, Image, 2021. Image #4: Photographer, Janblak studio, Image, 2021. Image #5: Photographer, Janblak studio, Image, 2021.
Projectteamleden: Hassan Pourmahabadian
Projectnaam: Meta Cell
Projectklant: Abbas Sufinejad


Meta Cell IMG #2
Meta Cell IMG #3
Meta Cell IMG #4
Meta Cell IMG #5
Meta Cell IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp