De Laguna Armstoel: Een Meesterwerk van Aciole Felix

De perfecte combinatie van comfort en elegantie in meubeldesign

De Laguna Armstoel, ontworpen door Aciole Felix, is een prachtige combinatie van verschillende materialen, waardoor het een uniek stuk is dat in elk interieur past. Het is niet alleen indrukwekkend om te zien, maar biedt ook ongeëvenaard comfort.

Aciole Felix, een bekende ontwerper, heeft zijn inspiratie voor de Laguna Armstoel gehaald uit het midden van de 20e eeuw in Brazilië. De elegante structuur van de stoel is gemaakt van roosterbekleding en een zwart houten frame. De naam 'Laguna' is afgeleid van de Italiaanse meren en verwijst naar de ronde en gesloten gebieden aan de achterkant van de stoel.

Wat de Laguna Armstoel onderscheidt van andere ontwerpen, is het gebruik van verschillende materialen zoals hout, metaal, stof en natuurlijke vezels. Deze diversiteit aan materialen in één stuk zorgt voor oneindige combinaties, waardoor de stoel in elk interieur past. Bovendien is de stoel niet alleen indrukwekkend om te zien, maar biedt hij ook ongeëvenaard comfort dankzij de stevige structuur en de zeer omhullende zitting.

De productie van de Laguna Armstoel wordt uitgevoerd door de HERVAL-groep, een grote Braziliaanse meubelfabrikant. De stoel valt onder het submerk Uultis, dat uitsluitend bedoeld is voor gesigneerde meubels met een hoge afwerkings- en kwaliteitsstandaard. De stoel heeft een hoogte van 68,58 cm, een breedte van 88,9 cm en een diepte van 83,82 cm. De zithoogte is 40,64 cm.

De ontwikkeling van de Laguna Armstoel begon in de eerste helft van 2021 en ging een jaar later in de prototypefase. In juni 2022 werd het gelanceerd op een kleine tentoonstelling in Milaan bij Fuoresaloni en in februari 2023 werd het officieel gelanceerd op de grootste meubelbeurs in Latijns-Amerika, ABIMAD. De ontwikkeling vond plaats in de stad Brasília, waar de ontwerper het stuk creëerde, en in de stad Dois Irmãos, waar de fabriek zich bevindt.

De Laguna Armstoel heeft de prestigieuze A' Furniture Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die de genie en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld significant beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.

De Laguna Armstoel is zonder twijfel een meesterwerk van Aciole Felix. Het is een perfecte combinatie van comfort en elegantie, waardoor het een must-have is voor elke liefhebber van meubeldesign.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Aciole Félix
Afbeeldingscredits: all images: uultis / 2022
Projectteamleden: Aciole Félix
Projectnaam: Laguna
Projectklant: Aciole Félix


Laguna IMG #2
Laguna IMG #3
Laguna IMG #4
Laguna IMG #5
Laguna IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp