Bamboo Joint: Een Modulaire Plank Geïnspireerd op Bamboe

Een Innovatief Ontwerp van Yu Ren

Inleiding:

De Bamboo Joint is een modulair meubelstuk dat speciaal is ontworpen voor kleine huishoudens en huurders in het tijdperk van het internet. Dit unieke ontwerp is geïnspireerd op de bamboe gewrichten en combineert functionaliteit met een esthetisch ontwerp. Met zijn tool-vrije installatie en platte verpakking biedt de Bamboo Joint gebruikers een flexibele en duurzame oplossing voor hun opbergbehoeften.

Ontwerper Yu Ren heeft zich laten inspireren door de bamboe gewrichten, die symbool staan voor integriteit en duurzaamheid. In China wordt bamboe ook wel de "gentleman van bamboe" genoemd en staat het bekend om zijn veelzijdigheid en schoonheid. De Bamboo Joint is een eerbetoon aan deze eigenschappen en biedt tegelijkertijd een praktische oplossing voor hedendaagse woonbehoeften.

Wat de Bamboo Joint echt uniek maakt, is het modulaire ontwerp. Het meubelstuk bestaat uit massief houten panelen, metalen steunstaven en hoofdknoppen. De panelen hebben voorgeboorde gaten met rubberen pads, waardoor een sterke verbinding met de metalen steunstaven ontstaat. Dankzij de tool-vrije installatie kunnen de panelen eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd, waardoor gebruikers de flexibiliteit hebben om het meubelstuk aan te passen aan hun veranderende behoeften.

De Bamboo Joint is ook milieuvriendelijk. Het gebruik van duurzame materialen en het modulaire ontwerp dragen bij aan een vermindering van afval en een efficiënter gebruik van hulpbronnen. Bovendien kunnen gebruikers individuele panelen en metalen staven aanschaffen in de winkel, waardoor ze alleen de onderdelen hoeven te kopen die ze nodig hebben. Wanneer het meubelstuk versleten is, kunnen de accessoires worden teruggestuurd naar de winkel voor vervanging of recycling.

De Bamboo Joint is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het installatieproces is eenvoudig: steek de 4 steunstaven in de voorgeboorde gaten van het paneel en druk ze stevig aan. Het aantal panelen kan naar behoefte worden geïnstalleerd, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om het meubelstuk aan te passen aan de beschikbare ruimte en functionele eisen van hun huis. Het DIY-assemblageproces maakt het ook mogelijk om het meubelstuk op een creatieve manier te gebruiken.

De Bamboo Joint is ontwikkeld in Shenzhen en het project begon in februari 2021 en werd voltooid in juli 2021. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van kleine huishoudens en huurders in de huidige samenleving. Met de opkomst van het internet en de groeiende populariteit van online winkelen, biedt de Bamboo Joint een innovatieve oplossing voor de uitdagingen waarmee deze doelgroep wordt geconfronteerd.

Het ontwerp van de Bamboo Joint is erkend met de Bronze A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vernuft. De Bamboo Joint is geprezen om zijn technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en maakt de wereld een betere plek.

Met zijn unieke ontwerp, duurzame materialen en gebruiksgemak is de Bamboo Joint een voorbeeld van innovatie en functionaliteit. Dit modulaire meubelstuk biedt een flexibele oplossing voor opbergbehoeften en draagt bij aan een duurzame levensstijl. Of het nu gaat om een klein huishouden of een huurwoning, de Bamboo Joint is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een praktisch en stijlvol meubelstuk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectnaam: Bamboo Joint
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd


Bamboo Joint IMG #2
Bamboo Joint IMG #3
Bamboo Joint IMG #4
Bamboo Joint IMG #5
Bamboo Joint IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp