Free Conversion: Een Innovatieve Oplossing voor Ruimtebesparende Opslag

Een Ontwerp van Shan Ni

Inleiding

Het opbergen van kleding kan soms een uitdaging zijn, vooral als je beperkte ruimte hebt. Het stapelen van manden of rekken kan veel ruimte in beslag nemen en het vinden en pakken van items kan lastig zijn. Shan Ni, een getalenteerde ontwerper, heeft dit probleem aangepakt en een innovatieve oplossing bedacht: de Free Conversion Storage Rack. Dit unieke ontwerp biedt niet alleen ruimtebesparing, maar ook flexibiliteit en gebruiksgemak.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit het idee van een rollend mechanisme. Shan Ni stelde zich een opbergsysteem voor dat vanuit alle vier de richtingen - boven, onder, voor en achter - kan worden geconverteerd. Dit vormde de basis voor het project.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere opbergsystemen is de mogelijkheid voor gebruikers om elke opbergmand in de opbergrek naar wens te verplaatsen. Hierdoor kunnen ze de gewenste opbergmand op de juiste hoogte instellen. Daarnaast kunnen tijdelijk gebruikte opbergmanden naar de binnenste laag van het rek worden verplaatst. Dit opbergsysteem kan worden geïnstalleerd in smalle binnenruimtes om speelgoed, dekens, kleding, sokken en meer op te bergen, waardoor ruimte wordt bespaard en de operationele flexibiliteit wordt verbeterd.

De Free Conversion Storage Rack bestaat voornamelijk uit een metalen frame, rails, een metalen mandframe en linnen materiaal. Het metalen frame kan langs de muur worden bevestigd om stabiliteit te garanderen. De zijden van het opbergframe zijn voorzien van tweerichtingsrails, waardoor de opbergmanden naar boven en beneden kunnen worden geschoven. Daarnaast is er een dwarsrail aanwezig, waardoor de opbergmanden horizontaal kunnen worden verplaatst. Het linnen materiaal is gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken.

De afmetingen van de Free Conversion Storage Rack zijn 550 mm x 440 mm x 2070 mm, terwijl een enkele opbergmand een afmeting heeft van 500 mm x 300 mm x 200 mm.

Dit innovatieve opbergsysteem biedt gebruikers een eenvoudige en snelle manier om hun spullen op te bergen en terug te vinden. Door simpelweg de gewenste opbergmand naar voren te trekken, kunnen gebruikers gemakkelijk bij hun items. Het hele proces is handig en efficiënt.

Het project begon in september 2020 in Shenyang, Liaoning Province, China en werd in januari 2021 voltooid. Het ontwerp zal in februari 2021 worden tentoongesteld.

De ontwikkeling van dit ontwerp was gebaseerd op uitgebreid onderzoek. In de beginfase werden vergelijkbare opbergsystemen geanalyseerd en werden de sterke punten en beperkingen van bestaande producten bestudeerd. Het team heeft ook de behoeften en pijnpunten van gebruikers geanalyseerd. Het doel was om een praktisch, eenvoudig en gebruiksvriendelijk ontwerp te creëren dat tegemoetkomt aan de behoeften van gebruikers in kleine ruimtes.

Het ontwerpen van de Free Conversion Storage Rack bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Het vinden van een gebruiksvriendelijke structuur en een eenvoudige bedieningsmodus was essentieel. Het doel was om de gebruikerservaring te verbeteren en positieve emoties op te wekken door middel van eenvoudige schuif- en monteerhandelingen.

Dit innovatieve ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Het is erkend voor zijn praktische en innovatieve kenmerken, die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het Free Conversion Storage Rack biedt niet alleen functionaliteit, maar draagt ook bij aan een betere wereld.

Met de Free Conversion Storage Rack kunnen gebruikers hun spullen op een georganiseerde en ruimtebesparende manier opbergen. Dit ontwerp biedt niet alleen functionaliteit, maar ook flexibiliteit en gebruiksgemak. Het is een ware gamechanger op het gebied van opbergsystemen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shan Ni
Afbeeldingscredits: Shan Ni
Projectteamleden: Weizhi Cao Shan Ni Anzhen Zhang Hong Cheng Shuwen Zheng Donglin Yang Jiahui Li Zihui Tang Xiaoqian Gong Jiahui Yan
Projectnaam: Free Conversion
Projectklant: Shan Ni


Free Conversion IMG #2
Free Conversion IMG #3
Free Conversion IMG #4
Free Conversion IMG #5
Free Conversion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp