Organische Meubelcollectie: Een Samensmelting van Kunst en Functionaliteit

Een Ontwerp van Ariel Palanzone

Inleiding:

De organische meubelcollectie, ontworpen door Ariel Palanzone, is een eerbetoon aan de organische vormen van de natuur en de sensuele sculpturen van kunstenaars zoals Fernando Botero. Deze unieke collectie combineert kunst en functionaliteit op een meesterlijke manier en creëert een visueel aantrekkelijke en comfortabele ervaring voor de gebruiker.

De Organische Meubelcollectie is een persoonlijk project van Ariel Palanzone en bestaat uit een reeks stoelen die bekend staan om hun gebogen en dynamische vormen. De stoelen zijn geïnspireerd op de organische sculpturen van de natuur en hebben een unieke uitstraling die zowel esthetisch als functioneel is.

De stoelen zijn ontworpen om te worden versterkt met glasvezel of bekleed met leer of linnen. Het paradepaardje van de collectie is de "Sensuele Stoel", een opvallende rode stoel met afmetingen van 133 cm breed, 86 cm hoog en 84 cm diep. Deze stoel is een perfect voorbeeld van de harmonieuze samensmelting van kunst en design.

De interactie met de gebruiker ontstaat door de visuele aantrekkingskracht die deze organische en sculpturale vormen genereren. De vriendelijke vormen en warme kleuren zorgen ervoor dat gebruikers het comfort van het meubilair al kunnen ervaren voordat ze het gebruiken. Dit wekt de wens op om dat gevoel te bevestigen door er daadwerkelijk gebruik van te maken.

Deze collectie heeft ongeveer 8 maanden in beslag genomen en is gerealiseerd in Buenos Aires, Argentinië. Het ontwerpproces begon met het schetsen van de vormen op papier, waarna ze werden omgezet naar 3D-software om de uiteindelijke ontwerpen te creëren.

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van deze collectie was het vinden van een balans tussen vorm en functie, oftewel kunst en design. Ariel Palanzone is er echter in geslaagd om een perfecte harmonie te creëren tussen deze twee elementen, waardoor de stoelen zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn.

De organische meubelcollectie van Ariel Palanzone is een ware blikvanger en voegt een uniek karakter toe aan elke woonkamer of ruimte waarin ze worden gebruikt. Deze meubelstukken lijken op individuele personages waarmee gebruikers zich kunnen identificeren, en dragen bij aan een onderscheidende sfeer en stijl.

Deze unieke collectie heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Silver A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De organische meubelcollectie van Ariel Palanzone is een perfect voorbeeld van excellentie en introduceert positieve gevoelens, verwondering en bewondering.

Ariel Palanzone heeft alle rechten voorbehouden voor zijn ontwerpen en de afbeeldingen die bij dit artikel worden gebruikt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ariel Palanzone
Afbeeldingscredits: Image #1: Design Ariel Palanzone , Organic Chair, 2021
Projectteamleden: Ariel Palanzone
Projectnaam: Furniture Organics Collection 2022
Projectklant: Ariel Palanzone


Furniture Organics Collection 2022 IMG #2
Furniture Organics Collection 2022 IMG #3
Furniture Organics Collection 2022 IMG #4
Furniture Organics Collection 2022 IMG #5
Furniture Organics Collection 2022 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp