De REALM-serie: Een Aanpasbare Thuisgarderobe

Een innovatief ontwerp van Xu Taixin, Huang Zixin en Huang Xianting

Inleiding:

De REALM-serie, geïnspireerd door cirkels, brengt een frisse kijk op de traditionele panelen garderobes in China en de Italiaanse aluminium meubels op de markt. Dit unieke ontwerp biedt een oplossing voor een thuisgarderobe die zowel esthetisch als functioneel is. De REALM-serie is een garderobe die gebruikmaakt van een cilindrische aluminium profielstructuur. Hierdoor behoudt het de lichte en stabiele eigenschappen van aluminium, terwijl het de scherpe en koude uitstraling van traditionele aluminium meubels elimineert. De verschillende componenten, zoals de planken, laden en handgrepen, zijn allemaal op harmonieuze wijze geïntegreerd, waardoor een gevoel van comfort en veiligheid ontstaat.

Deze garderobe is vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen zoals aluminium, leer, fineerhout en verf. Het ontwerp omvat ook halfronde laminaatprofielen, ingebouwde gebogen handgrepen en een modulair ontwerp, waardoor klanten verschillende functionele keuzes hebben.

Met een lengte van 8000 mm, een breedte van 550 mm en een hoogte van 2700 mm biedt de REALM-serie alle basisfuncties van een garderobe. De lade-modules, opberggedeeltes voor lange en korte kleding, rekken, enzovoort kunnen vrij worden gecombineerd met standaardmodules om te voldoen aan verschillende functionele eisen van verschillende ruimtes.

De REALM-serie garderobe heeft vier verschillende materiaal- en kleurcombinaties. Met hetzelfde zwarte en bronzen aluminium frame kunnen verschillende materialen worden gekozen om te voldoen aan de behoeften van verschillende gebruikers. De combinatie van oranje leer en donkergrijze verf straalt bijvoorbeeld een rustige zakelijke sfeer uit, terwijl de combinatie van blauw leer en roodachtig oranje stof subtieler en ingetogener is.

Het project voor de REALM-serie begon in 2020 in Zhongshan en werd in maart 2021 voltooid. Het ontwerpteam, bestaande uit Xu Taixin, Huang Zixin, Huang Xianting en andere getalenteerde individuen, heeft intensief onderzoek gedaan naar functioneel ontwerp van garderobes. Ze hebben de populaire minimalistische aluminium meubels gecombineerd met de culturele en functionele behoeften van China. Het resultaat is een garderobe die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook praktisch en functioneel.

Het ontwerp van de REALM-serie bracht enkele uitdagingen met zich mee. Om ruimte te besparen, zijn de rails en geleiders verborgen in de cilindrische aluminium structuur, waardoor ze in hoogte verstelbaar zijn zonder dat er opnieuw bedrading nodig is. Bovendien kan de structuur op maat worden gesneden zonder dat er extra bewerking nodig is.

De REALM-serie heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontving de Zilveren A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De REALM-serie is een voorbeeld van technische perfectie en artistiek talent, en biedt een uitstekende gebruikerservaring.

Met de REALM-serie heeft het ontwerpteam van Xu Taixin, Huang Zixin en Huang Xianting een nieuwe standaard gezet voor thuisgarderobes. Dit innovatieve ontwerp combineert functionaliteit, esthetiek en hoogwaardige materialen op een unieke manier. De REALM-serie is een ware blikvanger in elke moderne woning.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Piano
Afbeeldingscredits: Piano
Projectteamleden: Sun Xiaoyang; Xu Taixin; Huang Zixin; Huang Xianting; Yang Chunjie; Liu Jialing; Zhu Lin; Guo Lianrui; Huang Zhiqi; Nie Xiaojun; Zhang Yaohua; Liu Zhonghua
Projectnaam: The Realm Series
Projectklant: Piano


The Realm Series IMG #2
The Realm Series IMG #3
The Realm Series IMG #4
The Realm Series IMG #5
The Realm Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp