Wings: Een Bionisch Geïnspireerde Vrijetijdsstoel

Een Uniek Ontwerp van Wei Jingye en Wu Yanxia

Inleiding:

De "Wings" stoel is een uniek ontwerp dat geïnspireerd is door de beweging van vlinders. Ontwerpers Wei Jingye en Wu Yanxia hebben de vorm van vlinderwings gebruikt om een stoel te creëren die levendigheid en vitaliteit uitstraalt. Met behulp van geavanceerde technologieën en innovatieve materialen hebben ze een stoel ontworpen die niet alleen comfortabel is, maar ook een visueel spektakel biedt. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en het productieproces van de "Wings" stoel.

De "Wings" stoel is ontworpen als een vrijetijdsstoel en is gemaakt van plastic met geïntegreerde technologie. Het uiterlijk van het product is geïnspireerd op de beweging van vlinders en heeft als doel om leven te laten zien in solide objecten. De rugleuning van de stoel is verbonden met het midden van het zitvlak, terwijl de zijkanten van het zitvlak open zijn om de hele heupen van mensen te omringen, waardoor het zitcomfort wordt vergroot. De poten van de stoel zijn ontworpen met een dubbele ondersteuning om de stabiliteit en expressieve kracht van de stoel te versterken.

Het productieproces van de "Wings" stoel maakt gebruik van geavanceerde 3D-printtechnologie. De stoel wordt in één stuk geprint, waardoor een naadloze en stevige structuur ontstaat. Het gebruik van blauw doorschijnend plastic materiaal geeft de stoel een unieke uitstraling en versterkt de expressieve kracht van de zitting. Het oppervlak van de stoel is voorzien van gestreepte en holle structuren, die niet alleen het uiterlijk verfraaien, maar ook zorgen voor extra grip en comfort.

De afmetingen van de "Wings" stoel zijn 655 mm x 710 mm x 785 mm. Het ontwerp is zorgvuldig geoptimaliseerd om zowel comfort als esthetiek te bieden. De stoel is ontworpen met het oog op draagbaarheid en kan gemakkelijk worden vervoerd. Het unieke ontwerp maakt het ook een uitstekende keuze voor interieurdecoratie.

De "Wings" stoel is ontworpen door Wei Jingye en Wu Yanxia, in samenwerking met Shi Mengjiao en Ma Wenhui. Het ontwerpteam heeft zich gericht op het creëren van een stoel die niet alleen functioneel is, maar ook een kunstwerk op zich. Met hun innovatieve benadering hebben ze een stoel gecreëerd die zowel visueel aantrekkelijk als comfortabel is.

De "Wings" stoel is geschikt voor ontspanning en entertainment. Of je nu een boek leest, thee drinkt of gewoon wilt ontspannen, de stoel biedt een comfortabele zitervaring. De rugleuning van de stoel omarmt de gebruiker op een natuurlijke manier en zorgt voor een gevoel van veiligheid en comfort. Daarnaast kan het levendige ontwerp van de stoel ook dienen als een prachtige toevoeging aan elk interieur.

Het ontwerpproces van de "Wings" stoel begon in maart 2021 in Shenyang en werd in juni 2021 voltooid. Het werd tentoongesteld in het museum van de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de vorm en structuur van vlinderwings, evenals naar de behoeften en voorkeuren van gebruikers.

De "Wings" stoel heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van de "Wings" stoel is geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid, en biedt een opmerkelijk niveau van excellentie en verwondering.

De "Wings" stoel is een prachtig voorbeeld van hoe design en functionaliteit kunnen samenkomen om een uniek en boeiend product te creëren. Met zijn bionische vormgeving en levendige uitstraling is deze stoel een ware eyecatcher in elk interieur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Jingye
Afbeeldingscredits: Wei Jingye
Projectteamleden: Wei Jingye Wu Yanxia Shi Mengjiao Ma Wenhui
Projectnaam: Wings
Projectklant: Wei Jingye


Wings IMG #2
Wings IMG #3
Wings IMG #4
Wings IMG #5
Wings IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp