Espressionismo Floreale: Een Ode aan de Kracht van Bloemen

De Nieuwe Tapijtcollectie van Laura Niubo Brengt Leven in Elke Ruimte

In een wereld waar kleur en vorm samenkomen, introduceert Laura Niubo de Espressionismo Floreale tapijtcollectie, een viering van de wedergeboorte van het leven door de essentie van bloemen. Deze collectie is niet alleen een toevoeging aan het interieur, maar een manifest van levendige energie en natuurlijke schoonheid.

De Espressionismo Floreale collectie is het resultaat van een diepgaande studie naar kleur en vorm, waarbij elk tapijt een abstracte representatie vormt van een reproductief deel van een bloem. De collectie bestaat uit zes ontwerpen: Anther, Carpel, Filament, Leaf, Petal en Stamen, elk met een eigen interpretatie van bloemendelen door middel van geometrische vormen en een krachtig kleurenpalet. Deze tapijten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een tactiele ervaring dankzij het gebruik van luxueuze Nieuw-Zeelandse wol en veganistische zijde.

De productie van de Espressionismo Floreale tapijten vindt plaats in het atelier van Beiriz in Portugal, waar ambacht en duurzaamheid hand in hand gaan. Met behulp van de handtufttechniek en natuurlijke, milieuvriendelijke verfstoffen, worden de tapijten op een verantwoorde wijze vervaardigd. Het productieproces is zo ingericht dat 99% van het gebruikte water wordt gerecycled, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsmissie van de ontwerpster.

De afmetingen van de tapijten variëren tussen 2.20 x 2.40m en 2 x 3m, met een poolhoogte van 14 mm. Elk stuk wordt op bestelling gemaakt, waardoor er een persoonlijke touch aan het interieur wordt toegevoegd. De collectie werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile Milan Design Week 2023, waar het de aandacht trok van designliefhebbers wereldwijd.

De interactie met de Espressionismo Floreale tapijten is eenvoudig en gericht op het genieten van hun comfort en esthetiek. Na het uitpakken wordt geadviseerd het tapijt enkele uren te laten rusten, waarna het met regelmatige stofzuigbeurten in optimale conditie blijft. De collectie is niet alleen een toevoeging aan het interieur, maar ook een bron van positieve energie en comfort.

De uitdagingen die Laura Niubo tegenkwam tijdens het ontwerpproces, zoals het vertalen van een 2D-ontwerp naar een 3D-stof en het vinden van de juiste productiepartner, zijn met succes overwonnen. Dit heeft geresulteerd in een collectie die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook de waarden van duurzaamheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel draagt.

De Espressionismo Floreale collectie is een bewijs van Laura Niubo's toewijding aan design dat de zintuigen prikkelt en een positieve invloed heeft op onze leefomgeving. Met deze collectie heeft ze een bronzen A' Furniture Design Award in de wacht gesleept, een erkenning voor haar creatieve vernuft en bijdrage aan een betere wereld door middel van design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Laura Niubó
Afbeeldingscredits: Photographers: Danny Duran and Barbara Vidal
Projectteamleden: Laura Niubo
Projectnaam: Espressionismo Floreale
Projectklant: Niubo


Espressionismo Floreale IMG #2
Espressionismo Floreale IMG #3
Espressionismo Floreale IMG #4
Espressionismo Floreale IMG #5
Espressionismo Floreale IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp