De Zéh Stoel: Een Meesterwerk van Braziliaanse Houtbewerking

Een Harmonie van Minimalisme en Ergonomisch Design

Ontworpen door Alexandre Kasper, belichaamt de Zéh stoel de superieure kwaliteit van Braziliaanse houtbewerking, waarbij traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie samensmelten.

De Zéh lijn is een authentieke uiting van uitmuntendheid in Braziliaanse timmerkunst, waarbij design en kwaliteit naar een hoger niveau worden getild. Geïnspireerd door de rijke traditie van houtbewerking, vaak gepersonifieerd door de naam "Zé" in Brazilië, eert deze lijn het vakmanschap en de toewijding aan kwaliteit die veel getalenteerde timmerlieden met de naam José belichamen. Het meubel wordt gekenmerkt door minimalistische elegantie die de natuurlijke schoonheid van hout benadrukt, bewerkt met 5-assige machines. Elk stuk is zorgvuldig ontworpen om een schone en verfijnde esthetiek te bieden, waardoor de kwaliteit van het timmerwerk en de textuur van het hout centraal staan.

De Zéh stoel onderscheidt zich door geavanceerde ergonomie, met een rugleuning die specifiek is ontworpen voor lendensteun en anatomische ondersteuning biedt. De 5-assige machines zorgen voor millimeterprecisie bij het creëren van deze kromming, die zich uniek aanpast aan de structuur van het lichaam. De massief houten armen met een spiraalvormig ontwerp voegen niet alleen visueel indrukwekkende esthetiek toe, maar ook een artistieke dimensie aan de stoel. De keuze om schroeven te verbergen met valse penverbindingen toont een nauwgezette zorg voor de esthetiek van het product.

Het project begon met een nauwgezette focus op ergonomie, met name het comfort van de lendenen. De rugleuning was het eerste stuk dat werd ontwikkeld, met behulp van geavanceerde 3D-modelleringstechnologie om de kromming te optimaliseren. Geïnspireerd door de rijke traditie van Braziliaanse timmerkunst, werd elk volgend element strategisch toegevoegd, met behoud van de visie op een product dat volledig is vervaardigd uit massief tauarihout, bekend om zijn duurzaamheid en natuurlijke schoonheid.

De automatisering van het Zéh stoelproces was strategisch ontworpen voor efficiëntie en kosteneffectiviteit. Het ontwerp werd bedacht zodat de zitting, rugleuning, zijkanten en achterpoot identiek waren in zowel de versie met als zonder armen. De variatie tussen versies vindt alleen plaats in de voorpoot en arm, wat de productie optimaliseert en resulteert in een gunstiger kosten-batenverhouding.

Het creatieve uitdaging bij het ontwikkelen van de Zéh stoel was het mengen van een minimalistisch ontwerp met ingewikkelde details. De uitdaging was om de rijkdom van rijke details binnen een minimalistische esthetiek te overwinnen, technologie, traditie en comfort te integreren. Het resultaat was het overwinnen van deze uitdagingen om de Zéh stoel te creëren, een elegante balans tussen eenvoud en verfijning.

De Zeh lijn is een uitdrukking van uitmuntendheid in Braziliaanse timmerkunst, een eerbetoon aan de ambachtelijke traditie die geassocieerd wordt met de naam Zeh. Met minimalistische elegantie benadrukt het de schoonheid van hout bewerkt op 5-assige machines, waarbij de kwaliteit van het timmerwerk wordt benadrukt. De fusie van technologie en ambachtelijke gevoeligheid levert visueel verbluffende meubels op, die getuigen van de vaardigheid van de timmerlieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexandre Kasper
Afbeeldingscredits: 01: Alexandre Kasper 02: Alexandre Kasper 03: Alexandre Kasper 04: Alexandre Kasper 05: Alexandre Kasper
Projectteamleden: Designer: Alexandre Kasper
Projectnaam: Zeh
Projectklant: CGS Moveis


Zeh IMG #2
Zeh IMG #3
Zeh IMG #4
Zeh IMG #5
Zeh IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp