Umma: Een Lichtgewicht, Verfijnde en Unieke Binnen-Buiten Armstoel

Een Ontwerp van Ariane Rosa

De zoektocht naar een buitenstoel die licht, verfijnd en uniek is, heeft geleid tot de Umma Armstoel. Deze stoel brengt een kust- en nautische sfeer in elke ruimte, perfect om te ontspannen en te genieten van welverdiende vrije tijd, zowel binnen als buiten. De kussens omarmen je en brengen je naar een vredige, tijdloze haven aan de kust.

De gracieuze rondingen en naadloze lijnen van de Umma binnen-buiten Armstoel onderscheiden deze stoel van andere stoelen in dezelfde categorie. De Umma Armstoel is niet alleen ideaal om op te zitten, maar kan ook worden gewaardeerd als een kunstwerk dat past bij elk interieur, zowel binnen als buiten. De afmetingen zijn zorgvuldig ontworpen om optimaal comfort te bieden.

De armstoel heeft een frame van aluminium, een recyclebaar materiaal, en nautisch touw. De bekleding is gemaakt van technische stoffen voor een comfortabele ervaring. Het is ontworpen om weerbestendig te zijn en tegelijkertijd comfortabel en aantrekkelijk, zodat je buiten kunt ontspannen en gasten kunt ontvangen.

De Umma Armstoel is ontworpen om zowel comfort als esthetiek te bieden. De ruime, kussengevulde lijnen zorgen voor een ontspannen zitervaring, zowel binnen als buiten. Het unieke ontwerp maakt het een kunstwerk, perfect om te genieten van het moment en een rustige, vredige vakantie aan zee te herbeleven.

Dit project is gestart in november 2022 tijdens de Design Tank-immersie en ontwerpwedstrijd in Bento Goncalves, RS, Brazilië en wordt nu geproduceerd door Sulvimes.

Het doel van het project was om een visueel lichte en verfijnde buitenstoel te creëren, met de perfecte esthetische balans. Om duurzaamheid en stevigheid te garanderen, werd een aluminium structuur gecombineerd met nautisch touw en technische stof.

De uitdaging om een esthetisch aantrekkelijke technische oplossing te creëren, met aandacht voor comfort, duurzaamheid en de mogelijkheid om meerdere items te produceren uit een paar basiscomponenten, bleek een grote uitdaging. Door de verhoudingen van het project aan te passen, kunnen een stoel, armstoel, kruk, loveseat en schommel worden geproduceerd.

Of je nu op zoek bent naar een aanvulling op je interieur of gewoon een stoel voor buiten, de Umma armstoel is een keuze die de omgeving kan transformeren. De Umma Armstoel heeft een structuur van aluminium, een 100% recyclebaar materiaal, en nautisch touw als bekleding, terwijl de bekleding is voorzien van padding en technische stof, beide bestand tegen water. Deze materialen zorgen ervoor dat de Umma armstoel zowel binnen als buiten comfortabel kan worden gebruikt en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het ontwerp van de Umma Armstoel heeft de mogelijkheid om de tand des tijds te doorstaan en blijft vele jaren meegaan.

De Umma Armstoel heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ariane Cristina da Rosa
Afbeeldingscredits: Ariane Cristina da Rosa
Projectteamleden: Ariane Cristina da Rosa
Projectnaam: Umma
Projectklant: Ariane Cristina da Rosa


Umma IMG #2
Umma IMG #3
Umma IMG #4
Umma IMG #5
Umma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp