Popsitable: Een Uniek Ontwerp Geïnspireerd op Popsicle Stokjes

Een Innovatieve Tafel Gemaakt van Carbonized Bamboo Wood

Inleiding

De Popsitable is een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op de popsicle stokjes uit onze kindertijd. Ontwerpers Daniel Huang, Eric Chang en Johnny Hu hebben deze herinnering omgezet in een elegante en functionele tafel. Gemaakt van Carbonized Bamboo Wood, is de Popsitable niet alleen een prachtig stuk meubilair, maar ook een duurzame keuze voor milieubewuste consumenten.

De Popsitable is ontworpen met het idee om de vreugde en verfrissing van een popsicle over te brengen naar een meubelstuk. De ontwerpers hebben de vorm van de popsicle stokjes gebruikt om de verschillende onderdelen van de tafel en stoel vorm te geven. Het meest opvallende kenmerk van de Popsitable zijn de poten, die lijken op een vergrote versie van de voorkant van een popsicle stokje. De N-vormige ondersteuning zorgt voor stabiliteit en de gearticuleerde structuur onder het tafelblad maakt het ontwerp eenvoudig maar solide in de ruimte.

Wat de Popsitable echt bijzonder maakt, is het gebruik van Carbonized Bamboo Wood. Dit materiaal is het resultaat van meer dan tien jaar onderzoek naar hoogwaardige technologieën. Het bamboe wordt verwerkt door het te vermalen tot draden en vervolgens te carboniseren met behulp van hoge temperaturen en druk om het rot- en ongediertebestendig te maken. Na het weken in een groene lijm en het ondergaan van een warme persing, ontstaat Carbonized Bamboo Wood. Het oppervlak van het bamboe toont de textuur van vermalen bamboe, terwijl de hoge dichtheid van het materiaal zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit. Bovendien voldoet het materiaal aan de SGS-vereisten en is het FSC-gecertificeerd voor duurzame productie.

Met afmetingen van 2100 mm breed, 900 mm diep en 720 mm hoog, is de Popsitable een indrukwekkend meubelstuk dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het ontwerp is een eerbetoon aan de popsicle stokjes die ons zoveel vreugde hebben gebracht in onze jeugd, en tegelijkertijd een statement voor duurzaamheid en milieubewustzijn.

De Popsitable is ontwikkeld in Taiwan en is het resultaat van intensief onderzoek en samenwerking tussen de ontwerpers en meubelfabrieken. Het project begon in maart 2020 en heeft geleid tot een prachtig ontwerp dat de grenzen van traditioneel meubilair verlegt.

De Popsitable heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Furniture Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Popsitable brengen de ontwerpers niet alleen een eerbetoon aan onze jeugdherinneringen, maar ook aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Het ontwerp laat zien dat functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan met verantwoordelijkheid voor het milieu.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Creator (Cheng Yu Huang / designer) Afbeelding 2: Creator (Cheng Yu Huang / designer) Afbeelding 3: Creator (Cheng Yu Huang / designer) Afbeelding 4: Creator (Cheng Yu Huang / designer) Afbeelding 5: Creator (Cheng Yu Huang / designer) Afbeelding 6: Model (Cheng Yu Huang / designer) Afbeelding 7: Model (Cheng Yu Huang / designer) Video: Model 1 (Cheng Yu Huang / designer) Video: Model 2 (Hsiu Yun Ko / Model)


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daniel Huang
Afbeeldingscredits: Image #1 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #2 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #3 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #4 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #5 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #4 : Model (Cheng Yu Huang / designer) Image #5 : Model (Cheng Yu Huang / designer) Vedio: Model 1(Cheng Yu Huang / designer) Vedio: Model 2(Hsiu Yun Ko / Model)
Projectteamleden: Daniel Huang Eric Chang Johnny Hu
Projectnaam: Popsitable
Projectklant: Daniel Huang


Popsitable IMG #2
Popsitable IMG #3
Popsitable IMG #4
Popsitable IMG #5
Popsitable IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp