Restelo: Een Stijlvolle Stadsvilla Ontworpen door Ana Rita Soares

Een Unieke Mix van Stedelijke Verfijning en Minimalistisch Design

Inleiding

De Atelier Ana Rita Soares, bekend om haar op maat gemaakte projecten, kreeg de uitdaging om een volledige villa te ontwerpen. De eigenaren van de hotelketen wilden een open plattegrond met de nadruk op leefruimtes. Het Atelier heeft een concept ontwikkeld dat geïnspireerd is op de stad en de locatie van het huis, en heeft dit vertaald naar een biophilic design.

Deze moderne stadsvilla, genaamd Restelo, is een meesterwerk van hedendaagse architectuur met organische en verfijnde lijnen. Het huis is voorzien van een donkerhouten console bij de ingang en een tafellamp geflankeerd door een paar schuifdeuren. De meest opvallende stukken, ontworpen door het Atelier, zijn ongetwijfeld het op maat gemaakte tapijt en de tweelaagse boekenkast in de woonkamer, die deze ruimte verbindt met het kantoor. Het huis biedt ook verschillende hoekjes en opbergmogelijkheden voor decoratieve items, planten en verborgen opslag.

Het Atelier heeft 3D-renderings en plattegronden ontwikkeld om hun ideeën te ondersteunen en hun klanten een realistisch beeld te geven van het interieurontwerp. Ze hebben op maat gemaakte stukken gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde designitems van gerenommeerde merken zoals Minotti, Rimadesio, Cattelan, Trussardi en Arketipo. De boekenkast, ontworpen door het Atelier, is gemaakt van lichtgrijs en antraciet gelakt MDF-hout en heeft een hoogte van twee verdiepingen.

Restelo is een villa waarvoor het Atelier het volledige interieur heeft ontworpen. Voor deze wedstrijd hebben ze de woonkamer en de entreehal ingediend. De woonkamer heeft een oppervlakte van 78,89 m2, het trappenhuis heeft een oppervlakte van 12,67 m2 en de hal heeft een oppervlakte van 14,12 m2. De verbindingsruimtes van de hal en het trappenhuis beslaan 26,79 m2.

De entreehal verwelkomt de gasten en scheidt de sociale ruimtes, zoals de woonkamer, eetkamer en keuken. Het Atelier heeft de woonkamer opgedeeld in twee zithoeken met verschillende doeleinden. De eerste is gericht op sociaal contact en heeft een tv-ruimte, terwijl de tweede, met uitzicht op de tuin, ontspanning en genieten van het uitzicht stimuleert. De boekenkast fungeert als een verbindend element, omdat het de woonkamer verbindt met het kantoor op de tweede verdieping.

Dit project begon tijdens de bouw van het huis in 2016 en werd in 2020 voltooid. De villa is gelegen in Lissabon, Portugal. Het Atelier heeft intensief samengewerkt met de klant om aan hun smaak en wensen te voldoen. Ze hebben uitgebreid onderzoek gedaan en 3D-voorstellen ontwikkeld om een unieke ruimte te creëren die perfect aansluit bij de visie en stijl van de klant.

Restelo heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Restelo, ontworpen door Ana Rita Soares, is een perfecte mix van stedelijke verfijning en minimalistisch design. Met zijn unieke architectuur, op maat gemaakte meubels en aandacht voor detail, is dit huis een ware blikvanger.

Beeldcredits: Fotograaf Liete Couto Quintal

Intellectueel eigendom: Ana Rita Soares - Interior Design

Awards en erkenningen: Bronze A' Design Award in 2022


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ana Rita Soares - Interior Design
Afbeeldingscredits: Image #1-4: Photographer Liete Couto Quintal Video Credits: SIC Caras, Editing: Isabel Rainha Cruz Texts: Catarina Pereira Dias
Projectteamleden: Ana Rita Soares Rita Nobre Marta Venâncio Lara Martins
Projectnaam: Restelo
Projectklant: Ana Rita Soares - Interior Design


Restelo IMG #2
Restelo IMG #3
Restelo IMG #4
Restelo IMG #5
Restelo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp