Songya: Een Oase van Rust in Hedendaags Design

Macio Casa Furnishing Co., Ltd onthult Songya's interieur

In een wereld waar het tempo hoog ligt, biedt Songya een thuis waar men tot rust kan komen. Macio Casa Furnishing Co., Ltd heeft met een modern oosters ontwerp een unieke woonervaring gecreëerd.

De hedendaagse maatschappij vraagt veel van ons, en juist daarom is het thuisfront zo belangrijk geworden. Het is de plek waar we ons schild kunnen laten zakken en waar ons hart tot rust komt. Het creëren van een warm en comfortabel thuis was de inspiratiebron voor het ontwerp van Songya. Dit project onderscheidt zich door een moderne interpretatie van oosterse designelementen, waarbij de vorm en essentie van het hart's verlangen centraal staan. Chinese inkttechnieken worden vertaald naar moderne materialen, wat de elegantie en charme van de oosterse stijl benadrukt.

De rondingen in het ontwerp weerspiegelen de inclusieve en harmonieuze aard van de Chinese cultuur en vertellen het poëtische verhaal van 'afgelegen bergen omarmen in de stad'. De gebruikte materialen zoals natuurlijk hout, microcement, steen met panda patent en metaal, dragen bij aan de unieke eigenschappen van dit project. Met een oppervlakte van 355 vierkante meter biedt Songya een ruimtelijke ervaring die zowel esthetisch als functioneel is.

De interactie met het ontwerp begint bij het begrijpen van de positionering van het gehele bouwproject en de ingenieuze constructie van de ruimtelijke structuur. Om tegemoet te komen aan de behoeften van de stedelijke intellectuele klasse, biedt Songya naast woonruimte ook voldoende sociale ruimte, leefruimte en entertainmentruimte. De eenvoudige lijnen en artistieke bogen benadrukken overal de stijl van een internationaal herenhuis.

Het project, gestart in mei 2022 en gelegen in Guangzhou, is nog in volle gang. In het onderzoek dat ten grondslag ligt aan Songya, is gekeken naar de nieuwe behoeften die zijn ontstaan in het post-pandemische tijdperk. Mensen zoeken naar een natuurlijke habitat weg van de drukte, waar ze een gezonde levensstijl kunnen onderhouden. De lage dichtheid en semi-open ruimtes zoals grote terrassen en daktuinen stellen bewoners in staat om de leefruimte beter te integreren met de natuurlijke omgeving van de buitenwereld.

De grootste uitdaging van het project was het integreren van de levensstijlbehoeften van de gebruikers in het ontwerp, waarbij zowel visuele esthetiek als praktische functionaliteit behouden moesten blijven. Het is noodzakelijk om een redelijke en gebruiksvriendelijke leefruimte te bieden die voldoet aan de culturele genoegens van de eigenaar. In het algehele ontwerp worden natuurlijke materialen gebruikt, met een rijk gevoel van hiërarchie in de ruimte, wat de eigenaar een aangename visuele ervaring biedt.

Songya is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De award wordt gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven en het beter maken van de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Weina Shi
Afbeeldingscredits: 3Dmax
Projectteamleden: Weina Shi
Projectnaam: Songya
Projectklant: Macio Casa Furnishing Co., Ltd


Songya IMG #2
Songya IMG #3
Songya IMG #4
Songya IMG #5
Songya IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp