Residentieel Ontwerp: Black Definition

Een Impeccabele en Betaalbaar Luxe Woning

Inleiding

Na grondige gesprekken met de klant, concludeerde het ontwerpteam dat de intelligentie, bekwaamheid en competentie van deze moderne onafhankelijke vrouw niet altijd haar ware aard, eigenschappen en diepste verlangens weerspiegelden. Daarom hebben ze geprobeerd om via gesprekken en haar gevoel voor mode haar ware aard te achterhalen, zodat het ontwerp haar persoonlijkheid en imago kon weerspiegelen en tegelijkertijd haar gedachten en innerlijke profiel kon belichten, twee zijden van dezelfde medaille.

Ontwerper George PC Kao heeft het concept van dichotomie gebruikt om een onberispelijke residentie te creëren met esthetische geletterdheid en geweldige functionaliteit voor het gezin van de klant. Het ontwerpteam heeft elementen zoals modernistische lijnen en proporties, grote hoeveelheden met titanium beklede natuurstenen en minerale coatings gebruikt, waardoor het huis discreet maar betaalbaar luxueus is. Een harmonie van kleuren en proporties vergroot niet alleen het visuele effect van de ruimte, maar toont ook de unieke persoonlijke identiteit van de klant.

De woning, gelegen op een perceel van ongeveer 234,4 vierkante meter, bestaat uit een foyer, een woonkamer, een eetkamer, een open keuken, drie slaapkamers en een opslagruimte.

Het ontwerpteam heeft de indeling van de woonkamer en een andere kamer, die oorspronkelijk was gedaan door het bouwbedrijf, opnieuw gerangschikt om meer ruimte te bieden aan de woonkamer, zodat deze aan de behoeften van de klant kan voldoen, vooral wanneer ze vrienden ontvangt. Het vergroten van de openbare ruimtes biedt meer ruimte voor activiteiten en verhoogt het comfort tijdens het gebruik.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van technologieën zoals met titanium beklede natuurstenen, minerale coatings, geïmporteerde tegels, stalen hardware en gelakt glas.

Het project werd voltooid in november 2019 in Taichung City, Taiwan.

Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan om dit ontwerp te realiseren. Ze hebben de algehele ruimte verdeeld in openbare ruimtes en onafhankelijke privéruimtes, met behulp van verschillende texturen op de muren en vloeren om visuele segmentatie te creëren. Door het gebruik van grote hoeveelheden met titanium beklede natuurstenen en minerale coatings, in combinatie met doordachte verlichting, hebben ze een modernistische stijl gecreëerd met simplistische lijnen en proporties die de subtiele, betaalbaar luxueuze sfeer van de stad symboliseren.

Het ontwerpteam heeft verschillende uitdagingen moeten overwinnen tijdens het creatieve proces. Aanvankelijk hadden ze moeite om een duidelijke richting te vinden, omdat de klant gewend was om aan de verwachtingen van de samenleving te voldoen en haar ware gevoelens verborgen en onderdrukt waren. Na het bieden van verschillende opties onder hun ideeën, werd uiteindelijk de stijl voor dit project bepaald.

Het ontwerp van Black Definition gaat verder dan conventionele kaders en belicht de dualiteit van gedachten en innerlijk profiel van de klant. Het benadrukt de complexiteit van de samenleving en hoe deze individuen kan verbinden en tegelijkertijd een kloof kan creëren, waardoor mensen hun ware emoties verbergen en het leven met onderdrukte houdingen tegemoet treden.

Het ontwerp van Black Definition is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Afbeeldingen met dank aan Squid Image Studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Po Chuan Kao
Afbeeldingscredits: Squid Image Studio
Projectteamleden: George PC Kao Hsin I Lin
Projectnaam: Black Definition
Projectklant: Po Chuan Kao


Black Definition IMG #2
Black Definition IMG #3
Black Definition IMG #4
Black Definition IMG #5
Black Definition IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp