Art and Chanson Overbrimming: Een Modern en Elegant Woonontwerp

Een Ontwerp van Hung-Yu Chen en Yi-Chia Kao

Inleiding:

Het woonontwerp Art and Chanson Overbrimming, gecreëerd door Hung-Yu Chen en Yi-Chia Kao, is een perfecte combinatie van moderniteit en elegantie. Met behulp van verschillende materialen en een doordachte indeling hebben de ontwerpers een unieke en verfijnde leefruimte gecreëerd. Het ontwerp is geïnspireerd door de galerij en heeft als doel een romantische sfeer te creëren voor de collectie van de bewoners.

De ontwerpers hebben zorgvuldig gekeken naar de behoeften van de bewoners en onnodige ruimtes geëlimineerd om een transparante ambiance te creëren. Door het gebruik van verschillende materialen en texturen hebben ze een verbinding gecreëerd tussen de verschillende ruimtes. In de woonkamer bijvoorbeeld, zijn de muren opgetrokken uit sinterstenen met ruwe voegen, wat niet alleen de ruimte definieert, maar ook zorgt voor visuele rijkdom.

Om een gevoel van rust en sereniteit in de ambiance te brengen, hebben de ontwerpers gekozen voor een kleurenpalet met lage chroma, zoals zwart en wit. Dit kleurenschema wordt aangevuld met grijze tinten en de subtiele verlichting van kristallen lampen en een piano. Het sprankelende licht dat weerkaatst op de sinterstenen en de piano creëert een sfeer van oude herinneringen die samenkomen in het heden.

Het ontwerp maakt gebruik van natuurlijke materialen zoals houtlooktegels, sinterstenen en metalen platen. De combinatie van deze materialen, samen met de prachtige lijnen van de piano en de delicate kristallen verlichting, zorgt voor een unieke ambiance. De metalen materialen worden gebruikt voor de constructie van de tv-wand, waarbij de strakke lijnen achter de deur worden verborgen en zich uitstrekken tot aan het plafond. Dit geeft de ruimte een gevoel van reflectie en vergroot de innerlijke ruimte.

Het ontwerp behoudt veel van de collectie, meubels en piano van de bewoners. Hierdoor ontstaat er een sterke verbinding tussen de geest van de bewoners en deze functionele of decoratieve items. De tv-wand is hier een goed voorbeeld van. Door gebruik te maken van lage chroma kleuren zoals zwart en wit, wordt er een gevoel van sereniteit in de ambiance gebracht. Dit wordt aangevuld met grijze tinten en de display van kristallen lampen en een piano. Het sprankelende licht dat weerkaatst op de sinterstenen en de piano weerspiegelt de oude herinneringen die bovenop het heden liggen.

Het Art and Chanson Overbrimming woonontwerp is een harmonieuze combinatie van moderne esthetiek en persoonlijke herinneringen. Het creëert een unieke en verfijnde leefruimte waarin de bewoners zich thuis voelen. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Dit is een erkenning voor het uitmuntende en creatieve ontwerp dat zowel technisch als artistiek vernuftig is. Het draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Beeldcredits: Yu [ i ] Design Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hung Yu Chen
Afbeeldingscredits: Yu [ i ] Design Studio
Projectteamleden: Hung-Yu Chen Yi-Chia Kao
Projectnaam: Brimming of Art
Projectklant: Hung Yu Chen


Brimming of Art IMG #2
Brimming of Art IMG #3
Brimming of Art IMG #4
Brimming of Art IMG #5
Brimming of Art IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp