Pullman Yuxi: Een Luxueus Vijfsterrenhotel in Harmonie met de Natuur

Een Nieuwe Interpretatie van Traditionele Elementen en de Kunst van het Leven in Details

Yuxi, Yunnan Province, China - Het Pullman Yuxi hotel is een adembenemend luxe vijfsterrenhotel dat harmonieus opgaat in de natuurlijke omgeving. Geïnspireerd door de regendruppels, kookrook en wolken in het bergachtige waterstadje, heeft ontwerper Luo Dan op meesterlijke wijze het gebouw geïntegreerd met de berg en het opnieuw geïnterpreteerd met moderne ambacht en esthetiek. Het resultaat is een uniek ontwerp waarbij de interactie met de natuur centraal staat. De binnen- en buitenruimtes zijn met elkaar verbonden door het terrein en het gebouw, waardoor gasten zich wanen in een pittoreske bergnatuur.

Het Pullman Yuxi hotel is ontworpen met als doel een harmonieuze relatie met de natuur te creëren. Het maakt optimaal gebruik van het buitenlandschap en gebruikt water als medium om de kleuren van de wereld en het panorama van Yuxi weer te geven. Dit voegt ook een symbolisch herkenningspunt toe aan het hotel. De ruimtes zijn geïnspireerd op de concepten van artistieke verbeelding en beeldspraak in de Chinese schilderkunst, en zijn eenvoudig en elegant, met een reflectie van de rijke oosterse schoonheid.

De ontwerper heeft gebruik gemaakt van de unieke ambachtelijke technieken uit Yunnan en de texturen van traditionele etnische architectuur om de interieurontwerpen tot leven te brengen. Hiermee worden de lokale gebruiken en de humanistische geest van de regio op een diepgaande manier gepresenteerd. Traditionele elementen worden opnieuw geïnterpreteerd en de kunst van het leven wordt tot uiting gebracht in de details.

Het Pullman Yuxi hotel beslaat een oppervlakte van ongeveer 34.000 vierkante meter, met een totale bouwoppervlakte van ongeveer 60.000 vierkante meter. Het project begon in augustus 2021 in Yuxi City, Yunnan Province, China, en werd voltooid in juli 2022. Gedurende het projectproces waren er uitdagingen vanwege het bergachtige terrein en de noodzaak om rekening te houden met de bescherming van het oorspronkelijke natuurlijke milieu. Door middel van ingenieus ontwerp hebben alle kamers voldoende daglicht en wordt het gebruik van milieuvriendelijke materialen gemaximaliseerd om de impact op de vegetatie en dieren in het nabijgelegen bos te verminderen.

Het Pullman Yuxi hotel biedt een unieke ervaring waarbij de binnen- en buitenruimtes met elkaar verbonden zijn, waardoor gasten kunnen genieten van de combinatie van de binnenruimte en het externe natuurschoon. Het hotel is een eerbetoon aan de schoonheid van Yuxi en biedt gasten de mogelijkheid om de relatie tussen mens en natuur opnieuw te ontdekken en te definiëren.

Het Pullman Yuxi hotel is bekroond met de prestigieuze A' Design Award. Het ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Het Pullman Yuxi hotel wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Fotograaf: Jiang GuoZeng


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Luo Dan - DDA
Afbeeldingscredits: Photographer:Jiang GuoZeng
Projectteamleden: Luo Dan
Projectnaam: Pullman Yuxi Yunnan
Projectklant: Luo Dan - DDA


Pullman Yuxi Yunnan IMG #2
Pullman Yuxi Yunnan IMG #3
Pullman Yuxi Yunnan IMG #4
Pullman Yuxi Yunnan IMG #5
Pullman Yuxi Yunnan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp