Human Haus Tn: Een Symfonie van Historie en Moderniteit

Minusplus Design vermengt oud en nieuw in Tainan's kledingzaak

Te midden van Tainan's historische charme, onthult Minusplus Design een kledingwinkel die het verleden eer aandoet terwijl het een moderne draai geeft aan retailervaring.

In de schaduw van het oude Lin warenhuis, een icoon van de lokale mode-industrie, staat Human Haus Tn als een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Tainan. Minusplus Design heeft met zorg historische elementen zoals bakstenen muren en houten dakstructuren geïntegreerd in hun ontwerp, waardoor een naadloze verbinding tussen het oude en het nieuwe ontstaat. De vintage kleuren en materialen bieden bezoekers een unieke winkelervaring die afwijkt van de standaard kledingwinkels.

De ruimte zelf, met een oppervlakte van slechts 52,8 vierkante meter, daagt uit met zijn smalle en lange indeling. Minusplus Design heeft deze uitdaging aangegaan door slim gebruik te maken van een trap en een zandloperachtige plattegrond, die samen een ruimtelijk gevoel creëren. De mezzanine, oorspronkelijk een opslagruimte, is nu getransformeerd tot een efficiënte voorraadkamer voor de winkel, compleet met touwen om de beweging van goederen te vergemakkelijken.

De realisatie van dit project vereiste een delicate balans tussen het behoud van historische materialen en de integratie van moderne elementen. De ontwerpers kozen voor eenvoudige bouwmaterialen zoals stucwerk en eikenfineer, en benadrukten het belang van het conserveren van het bestaande. Een waterdichte topcoat beschermt de houten elementen tegen vocht, waardoor de antieke sfeer voor de toekomst bewaard blijft.

Human Haus Tn is niet alleen een kledingwinkel; het is een ruimte waar licht en schaduw samenspelen om een verhaal te vertellen. Klanten worden uitgenodigd om hun eigen herinneringen achter te laten in deze historisch geladen omgeving. Het ontwerp van Minusplus Design laat zien hoe de ruimte, die ooit een passant in de tijd was, nu een blijvende indruk maakt op iedere bezoeker.

De uitdagingen van het project lagen in het vinden van de juiste balans tussen behoud en vernieuwing. Het team van Minusplus Design, bestaande uit Yu-Hsuan Chu en Yu-Chen Chang, heeft zorgvuldig overwogen welke elementen behouden moesten blijven en welke vernieuwd konden worden. Het resultaat is een harmonieuze samensmelting van tijdperken die zowel de geschiedenis eert als een nieuwe toekomst verwelkomt.

Afgerond in december 2022, is Human Haus Tn een bewijs van Minusplus Design's vermogen om een ruimte te transformeren met respect voor zijn verleden. Het project is terecht bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor ontwerpen die uitblinken in creativiteit en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MinusPlus Design
Afbeeldingscredits: Minusplus Design
Projectteamleden: Yu-Hsuan Chu, Yu-Chen Chang
Projectnaam: Human Haus TN
Projectklant: MinusPlus Design


Human Haus TN IMG #2
Human Haus TN IMG #3
Human Haus TN IMG #4
Human Haus TN IMG #5
Human Haus TN IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp