Human Haus TP: Een Textiel Oase van Minusplus Design

Waar Mode en Architectuur Samensmelten

Minusplus Design heeft met Human Haus TP een vernieuwende kijk op retail gebracht, waarbij lokale indie designers en hun creaties in de schijnwerpers staan in een ruimte die aanvoelt als een onbewerkt stuk stof.

In het hart van Taiwan heeft Minusplus Design een 40 jaar oude ruimte omgetoverd tot een serene oase voor mode en ontspanning. Human Haus TP is niet zomaar een kledingwinkel; het is een fusieruimte waar kleding en drankjes hand in hand gaan. Het ontwerp is een eerbetoon aan de textuur en zachtheid van textiel, met materialen en rondingen die een unieke winkelervaring creëren.

De pastelkleurige inrichting van Human Haus TP straalt een pure en elegante sfeer uit. De lichte kleuren en zachte rondingen vormen een serene atmosfeer, die verschillende emoties oproept bij de bezoekers. Het ontwerp speelt slim in op de routing binnen de ruimte, met een buitenterras en dubbele routes die de klanten langs de collecties leiden en hen uitnodigen om te ontdekken en te genieten.

De technologie achter de realisatie van dit project is even innovatief als milieuvriendelijk. Stone paint, een watergedragen verf, creëert een natuurlijk schaduweffect dat de ruwe textuur van stof nabootst, zonder schadelijk te zijn voor de mens of een sterke geur achter te laten. Dit draagt bij aan de unieke esthetiek van de ruimte en onderstreept de filosofie van het merk.

De indeling van Human Haus TP is zowel verticaal als horizontaal doordacht. De paskamers en de sofa-ruimte zijn subtiel verbonden door een doorlopende curve, wat een intieme sfeer schept. De cirkelvormige route rondom de paskamers gidst klanten op een natuurlijke wijze door de collecties en biedt een veilige en comfortabele omgeving voor de veranderende mindset van de shopper.

Vanuit het perspectief van de klant is elk detail van Human Haus TP zorgvuldig uitgewerkt. De ruimtes tussen de kasten zijn optimaal benut, wat de bewegingsvrijheid van de klant vergroot en tegelijkertijd de aandacht vestigt op de kledingstukken. Het project belichaamt de visie van het merk om elegantie, vreugde en verfijning te vinden en te genieten van een kwalitatief leven.

De uitdaging voor Minusplus Design lag in de diversiteit en complexiteit van de merkdefinitie. Het ontwerpteam moest een ruimte creëren die niet alleen comfortabel was, maar ook een breed scala aan stijlen kon omarmen. Het resultaat is een inclusieve ruimte die de individualiteit van de indie designers en hun creaties viert.

De afwerking van Human Haus TP is een toonbeeld van understated design. Het plafond en de muren, behandeld met lichte steenverf, geven een subtiele textuur die de ruimte een zachte, maar krachtige uitstraling geeft. De lineaire verlichting en de rondingen in verschillende delen van de ruimte zorgen voor visuele begeleiding en een gevoel van uitrekking en beheersing.

Minusplus Design heeft met Human Haus TP een prestigieuze Bronzen A' Design Award in de wacht gesleept, een erkenning voor uitzonderlijk en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De prijs is een eerbetoon aan ontwerpen die de beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie integreren en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MinusPlus Design
Afbeeldingscredits: Minusplus Design
Projectteamleden: Yu-Hsuan Chu, Yu-Chen Chang
Projectnaam: Human Haus TP
Projectklant: MinusPlus Design


Human Haus TP IMG #2
Human Haus TP IMG #3
Human Haus TP IMG #4
Human Haus TP IMG #5
Human Haus TP IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp