Tranquil: Een Oase van Rust en Ruimte

Zhi-Bang Wang transformeert oud kantoor tot modern toevluchtsoord

In een wereld waar de esthetiek van de werkplek steeds belangrijker wordt, heeft ontwerper Zhi-Bang Wang een oude kantoorruimte omgetoverd tot 'Tranquil', een serene en innovatieve omgeving die de toekomst van het merk belichaamt.

In de strijd om de beste talenten aan te trekken en te behouden, speelt de fysieke werkplek een cruciale rol. Zhi-Bang Wang heeft deze uitdaging aangenomen door een oude, krappe ruimte te herontwerpen tot een kantoor dat niet alleen functioneel is, maar ook een bron van inspiratie. Het concept van 'lege ruimte' staat centraal in het ontwerp, wat de mogelijkheden voor de toekomst symboliseert. De lange, smalle indeling is getransformeerd met een ingetrokken ontwerp bij de entree, waarbij schuin geplaatst glas en een vleugje groen direct de aandacht trekken.

De binnenruimte nodigt klanten uit om een gevoel van veiligheid te ervaren, alsof ze omhuld worden door het ontwerp. De rondingen in het interieur geven de ruimte een imago van vertrouwen en gemoedsrust. Een grote balk aan het plafond is vakkundig weggewerkt met een gebogen ontwerp, waardoor het volume wordt verzacht en het plafond minder onderdrukkend aanvoelt.

Wat betreft de realisatie van 'Tranquil', heeft Wang gebruikgemaakt van een palet aan hoogwaardige materialen zoals walnootfineer, cementverf en Italiaanse artistieke verf. De minimalistische en gelaagde kleurstelling, met een basis van warmgrijze cementverf en accenten van bordeaux en donkerblauw, creëert een sfeer die zowel uitnodigend als stijlvol is.

De technische specificaties van het project zijn indrukwekkend. Het vier verdiepingen tellende gebouw van ongeveer 40 jaar oud beslaat in totaal 238 vierkante meter, waarbij elke verdieping 59,5 vierkante meter omvat. De uitdaging van de lange, smalle indeling is overwonnen door het centrale deel van de ruimte te openen, waardoor een ruimtelijk en uitnodigend effect ontstaat.

De interactie met het ontwerp staat centraal in 'Tranquil'. Klanten kunnen in de vergaderruimte op de eerste verdieping direct de nieuwe technieken ervaren en zo de toewijding van het ontwerpteam aan kwaliteit voelen. Het project, voltooid in augustus 2023 in Taiwan, is een toonbeeld van hoe een oud gebouw met de juiste visie en uitvoering een nieuw leven ingeblazen kan worden.

De grootste uitdagingen tijdens het project waren de termieten die werden aangetroffen in het oude gebouw. Met een grondige behandeling tijdens de sloopfase en een zorgvuldige keuze van materialen is dit probleem echter vakkundig aangepakt. Het resultaat is een ruimte waarin elk detail zorgvuldig is overwogen, van de restauratie van dichtgetimmerde ramen tot de keuze voor milieuvriendelijke bouwmaterialen.

'Tranquil' is niet alleen een kantoor, maar ook een thuisbasis voor klanten om de kwaliteit van het merk te ervaren. Het project heeft de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Zhi-Bang Wang en zijn team, waaronder Max Wang, hebben met 'Tranquil' een ruimte gecreëerd die comfort, personalisatie en inspiratie biedt, en daarmee een nieuwe standaard zet in kantoordesign.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tglivable Interior Design
Afbeeldingscredits: Tglivable Interior Design
Projectteamleden: Max Wang
Projectnaam: Tranquil
Projectklant: Tglivable Interior Design


Tranquil IMG #2
Tranquil IMG #3
Tranquil IMG #4
Tranquil IMG #5
Tranquil IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp