Greenwich: Een Uniek Residentieel Ontwerp Geïnspireerd door de Ijzeren Trappen van Manhattan

Een Meesterwerk van Sheng-Yuan Chen

Inleiding:

Het ontwerp van een huis is niet alleen een kwestie van functionaliteit, maar ook van esthetiek en emotie. Het Greenwich-project, ontworpen door Sheng-Yuan Chen, is een perfect voorbeeld van een residentieel ontwerp dat de herinneringen en emoties van de bewoners weerspiegelt. Geïnspireerd door de iconische ijzeren trappen van Manhattan, brengt dit ontwerp een unieke visuele en functionele ervaring naar de bewoners.

Body:

De bewoner van dit huis heeft diepe herinneringen en emoties voor de lijnen van de ijzeren trap buiten het gebouw in Manhattan. Sheng-Yuan Chen heeft deze herinneringen tot leven gebracht door een replica van de trap te creëren op de tussenverdieping van het huis. Het resultaat is een prachtige en functionele loopbrug die niet alleen de ruimte verdeelt, maar ook een visuele doorgang creëert.

Het unieke kenmerk van het Greenwich-project is het gebruik van een tussenverdieping om de ruimte optimaal te benutten. Door deze slimme indeling wordt de beschikbare ruimte vergroot zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Bovendien zorgt de combinatie van glas en ijzer ervoor dat het zonlicht vanuit een groot gebied de kamer binnenstroomt, waardoor elke hoek wordt verlicht.

Wat dit ontwerp nog specialer maakt, is de integratie van verlichting en ruimte. De lijnen van de ijzeren onderdelen creëren een gevoel van diepte en verhogen het niveau van de binnenruimte. Tegelijkertijd zorgen ze voor een duidelijke scheiding tussen de verschillende ruimtes, waardoor de functionaliteit wordt verbeterd.

Om dit ontwerp te realiseren, heeft Sheng-Yuan Chen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals spaanplaat, verf op waterbasis en Stone Plastic Composite-vloeren. Deze materialen zorgen niet alleen voor een gezonde leefomgeving met een laag formaldehydegehalte, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid van het ontwerp.

De afmetingen van het Greenwich-project zijn indrukwekkend: 6350 mm breed, 6060 mm diep en 3930 mm hoog. Deze ruime afmetingen bieden voldoende ruimte voor de bewoners om te genieten van comfort en functionaliteit.

De realisatie van dit ontwerp vond plaats in Taiwan, waar het team van Sheng-Yuan Chen hard heeft gewerkt om de visie van de bewoners tot leven te brengen. Het resultaat is een uniek en inspirerend residentieel ontwerp dat de grenzen van esthetiek en functionaliteit verlegt.

Conclusie:

Het Greenwich-project, ontworpen door Sheng-Yuan Chen, is een meesterwerk dat de herinneringen en emoties van de bewoners weerspiegelt. Geïnspireerd door de iconische ijzeren trappen van Manhattan, biedt dit ontwerp een unieke visuele en functionele ervaring. Met zijn slimme indeling, integratie van verlichting en ruimte, en hoogwaardige materialen, is het Greenwich-project een voorbeeld van uitmuntendheid in residentieel ontwerp.

Image Credits: Chen Sheng Yuan

Intellectual Property Notice: Chen Sheng Yuan

Awards and Accolades: Dit ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2022 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen. Het Greenwich-project is een waardevolle toevoeging aan de designwereld en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHEN SHENG-YUAN
Afbeeldingscredits: image / photo/ illustration / video / sound credit at a line, following the structure: chen sheng yuan
Projectteamleden: designer:CHEN SHENG YUAN designer:HUANG TZU TING designer:LIU CHIA FA
Projectnaam: Greenwich
Projectklant: CHEN SHENG-YUAN


Greenwich IMG #2
Greenwich IMG #3
Greenwich IMG #4
Greenwich IMG #5
Greenwich IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp