Tai Chi: Een Uitnodigende en Harmonieuze Woonruimte

Een Interieurontwerp van Kao Jui-Chang

Inleiding

Deze residentiële eenlaagse woning biedt een uitgelezen kans om een uitnodigende en harmonieuze leefruimte te creëren. De belangrijkste verkeersstroom loopt door de entreehal en splitst zich naar links en rechts. De kleurenschema's zijn elegant, zacht en rustgevend, waardoor de toon wordt gezet voor de open en uitnodigende openbare ruimte. Deze verstandige indeling van de leefruimte lijkt op Tai Chi, waarbij twee modi in harmonie samenkomen, terwijl ze ook de flexibiliteit bieden om op zichzelf te staan.

Deze residentiële eenlaagse woning is ontworpen door Kao Jui-Chang en is geïnspireerd door de verschillende voorkeuren van de gastheer en gastvrouw van het huishouden. Ze kijken ernaar uit om samen te wonen, maar willen wel onafhankelijke schema's en activiteiten behouden. Naast het specifiek verdelen van de functionele ruimtes, maken we ook uitgebreid gebruik van zachte, tedere en sierlijke kleuren om een absoluut zorgeloze en gezellige sfeer te creëren.

Wat dit project uniek maakt, is de planning van een nieuw gebouwde woning met één verdieping. De belangrijkste verkeersstroom loopt door de entreehal en splitst zich naar links en rechts. De elegante, zachte en rustige kleurinstellingen openen de open en diepe openbare ruimte. Deze redelijke indeling van de leefruimtes lijkt op Tai Chi, waarbij twee modi zich ontwikkelen tot één harmonieus geheel, maar ook flexibel genoeg zijn om op zichzelf te staan.

Om het concept van een gezond huis, vrij van giftige stoffen en ademend, te realiseren, zijn materialen en installaties op elke hoek goed ontworpen. De muren en vloeren van de openbare ruimtes zijn bedekt met grote stenen bakstenen die hard, van hoge kwaliteit en glad zijn. Beige matglas wordt gebruikt voor bepaalde ontwerpdetails om harmonie en warmte aan de woning te geven. Minerale verf wordt gebruikt voor de plafonds. Er wordt geen olieverf gebruikt voor de muren om de verdamping van giftige geuren te voorkomen.

De ruimte beslaat 330 vierkante meter en is zorgvuldig ontworpen om een gezonde en kwalitatieve leefomgeving te bieden. Er is veel aandacht besteed aan details zoals geluidsgeïsoleerde plafonds, waterdichte materialen en hoogwaardige afwerkingen. Het ontwerp is gericht op het creëren van een harmonieuze en rustgevende sfeer.

Dit ontwerp is gerealiseerd met behulp van moderne esthetische technieken, zoals eenvoudige lijnen en geometrische sequenties. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Verschillende technologieën zijn geïntegreerd om het comfort en de functionaliteit van de ruimte te verbeteren, zoals lineaire verlichting, geluidsisolatie en geavanceerde verwarmingssystemen.

Deze residentie is gelegen in Taipei City, Taiwan en het project werd voltooid in maart 2021. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en is gericht op het creëren van een harmonieuze en gezonde leefomgeving.

De uitdagingen bij het ontwerpen van deze ruimte waren onder andere het creëren van een tijdloze esthetiek, het integreren van moderne technologieën en het zorgen voor een goede luchtkwaliteit en akoestiek. Het resultaat is een uitnodigende en harmonieuze woonruimte die voldoet aan de behoeften en voorkeuren van de bewoners.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Al met al is Tai Chi een uitnodigende en harmonieuze woonruimte die zorgvuldig is ontworpen om te voldoen aan de behoeften en voorkeuren van de bewoners. Met aandacht voor detail, esthetiek en functionaliteit is dit ontwerp een ware blikvanger.

Afbeelding credits: Kao Jui-Chang


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kao Jui-Chang
Afbeeldingscredits: Kao Jui-Chang
Projectteamleden: Kao Jui-Chang
Projectnaam: Tai Chi
Projectklant: Kao Jui-Chang


Tai Chi IMG #2
Tai Chi IMG #3
Tai Chi IMG #4
Tai Chi IMG #5
Tai Chi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp