Fu Hua Cheng An: Een Posh Oriental Zen Ontwerp

Een unieke VIP-receptie geïnspireerd door de geest van de theeceremonie

Inleiding:

De Fu Hua Cheng An VIP-receptie is een prachtig ontwerp dat de geest van de theeceremonie combineert met een Posh Oriental Zen-stijl. Ontworpen door Parn Shyr, Yung-Hsi Peng en Pei-Chi Hung, creëert dit project een oase van rust en sereniteit in het drukke New Taipei City. Met zijn harmonieuze kleurenschema, natuurlijke houtpatronen en zorgvuldig gekozen materialen, biedt deze receptie een moment van ontspanning voor vermoeide lichamen en geesten.

Body:

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de symboliek van de lotus in de oosterse cultuur. De hoofdmarmeren muur op de receptiebalie is versierd met lotusbladeren, die niet alleen een symbool van voorspoed zijn, maar ook fonetisch lijken op de woorden "Veiligheid en Harmonie" en "Vreedzaam Leven". Dit geeft het ontwerp een gevoel van schoonheid en vrede. De loungebank en de opstelling ervan zijn geïnspireerd op het calligrafische karakter van "Roam", wat resulteert in een ontspannen ruimte die doet denken aan een meditatieve thee ceremonie.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de manier waarop het speelt met licht en schaduw. De subtiele visuele penetratie en de poëtische elementen, zoals de lotusdecoratie en het calligrafische karakter van "Roam", geven het interieur een betoverende sfeer. Natuurlijke materialen, zoals beige travertijn en lichtgekleurd marmer, werden gebruikt voor de hoofdmuur bij de receptie om een vredige en harmonieuze perceptie te creëren. De muur bij de bank is gemaakt van grote metselwerkpanelen, die de verouderende schoonheid van de materialen benadrukken en een robuust gevoel van schoonheid toevoegen. Het oppervlaktetextuur van de teakhoutfineer en staalgeborstelde scheidingswand bij de ingang heeft een zachte golfpatroon ingebed in de rand van roségoud, wat doet denken aan een gigantisch maar zacht sculptuurwerk.

Deze receptie is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een functioneel meesterwerk. Bij de ingang wordt de bezoeker geleid door een laser-gegraveerd motief op de deur, dat in harmonie is met de geometrische figuren op de vloer van de lobby. Dit creëert een continue visuele ervaring. Elke functionele ruimte is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor licht en schaduw, gelaagde details en subtiele kleuren, wat resulteert in een schoonheid van eenvoud en sereniteit.

De uitdaging bij dit ontwerp lag in het creëren van een visueel middelpunt in een omgeving zonder uitzicht. Dit werd opgelost door het gebruik van verschillende kleurtinten en contrasten op de muur, evenals het precieze ontwerp en kleurenschema van de marmeren vloer in de lobby. Minimalistische decoratieve elementen, zoals zuiver witte lotusbloemen, werden toegevoegd om de visuele ervaring te verrijken.

De Fu Hua Cheng An VIP-receptie is een bekroond ontwerp dat de A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Dit ontwerp is geprezen vanwege zijn creativiteit, technische vaardigheden en bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven. Het creëert een harmonieuze balans tussen cultuur en natuur, en biedt bezoekers een moment van rust en sereniteit in het hart van de stad.

Conclusie:

Met zijn Posh Oriental Zen-stijl en de geest van de theeceremonie biedt de Fu Hua Cheng An VIP-receptie een unieke ervaring van schoonheid en sereniteit. Dit prachtige ontwerp, gecreëerd door Parn Shyr, Yung-Hsi Peng en Pei-Chi Hung, is een oase van rust in het drukke New Taipei City. Met zijn zorgvuldig gekozen materialen, harmonieuze kleurenschema en aandacht voor detail, is deze receptie een ware blikvanger en een bron van inspiratie voor iedereen die het bezoekt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yung-Hsi Peng, Pei-Chi Hung, Parn Shyr
Afbeeldingscredits: Parn Shyr Design Co., Ltd.
Projectteamleden: Yung-Hsi Peng Pei-Chi Hung Parn Shyr Design
Projectnaam: Fu Hua Cheng An
Projectklant: Yung-Hsi Peng, Pei-Chi Hung, Parn Shyr


Fu Hua Cheng An IMG #2
Fu Hua Cheng An IMG #3
Fu Hua Cheng An IMG #4
Fu Hua Cheng An IMG #5
Fu Hua Cheng An IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp