Chu Kochen College: Een Modelproject voor Studentenhuisvesting

Renovatie van een bestaand studentenverblijf in Hangzhou, China

Inleiding

Het Chu Kochen College, gelegen aan de Zhejiang University in Hangzhou, China, is een modelproject voor studentenhuisvesting. Het oorspronkelijke gebouw, dat oorspronkelijk alleen bedoeld was voor slaapkamers, is gerenoveerd en getransformeerd door architecten Bennet Marburger en Ji Zhang. Het doel van het college was om een prototype te creëren voor toekomstige studentenverblijven, waarbij functionaliteit en minimalisme centraal staan.

Designers Bennet Marburger en Ji Zhang hebben gekozen voor een functioneel en minimalistisch ontwerp met eenvoudige, maar verfijnde vormen en een beperkt palet van zorgvuldig geselecteerde materialen. Elk gedeelte van het gebouw is specifiek ontworpen met een duidelijk doel voor ogen, maar het geheel wordt samengebracht door de materialen, eenvoud en functionaliteit.

Belangrijkste Kenmerken

Een van de belangrijkste kenmerken van het Chu Kochen College is de transformatie van de bestaande slaapkamers naar verschillende ruimtes voor wonen en leren. Het gebouw biedt nu een breed scala aan ruimtes, waaronder lobbies, klaslokalen, studeerkamers, kantoren, tentoonstellingsruimtes, recreatieruimtes, openbare keukens en gastensuites. Dit zorgt voor een dynamische en inspirerende omgeving voor de studenten.

Om deze transformatie te realiseren, hebben de ontwerpers gebruik gemaakt van natuursteen, hout, wit metalen platen en pleisterwerk als de belangrijkste materialen in de openbare ruimtes. Deze materialen worden aangevuld met witte tegels, antraciete armaturen en roestvrij staal, afhankelijk van de functionele behoeften van de kamers. Lineaire verlichting, spots en indirecte verlichting zorgen voor een heldere en moderne sfeer. Verstelbare verlichting in speciale gebieden wordt mogelijk gemaakt door verlichtingsrails. Op maat gemaakt meubilair in hout, antraciet en wit draagt bij aan de functionele en elegante uitstraling van de kamers.

Uitdagingen en Oplossingen

Een van de uitdagingen bij dit project was het combineren van verschillende kamers om grotere ruimtes te creëren. Aangezien het oorspronkelijke gebouw uitsluitend was ontworpen voor slaapkamers, moesten er kolommen worden geïntegreerd in het ontwerp. Om de donkere gangen op te fleuren, werden de oorspronkelijke scheidingswanden vervangen door glazen wanden. Vouwwanden en open ruimtes zorgen voor een grotere flexibiliteit en geven de kamers een ruimtelijker gevoel.

Conclusie

Het Chu Kochen College is een inspirerend voorbeeld van een geslaagde renovatie van een studentenverblijf. Het ontwerp combineert functionaliteit, minimalisme en esthetiek op een unieke manier. Het biedt studenten een stimulerende omgeving om te leren, te wonen en te ontspannen. Dit project dient als een prototype voor toekomstige studentenverblijven en laat zien hoe een goed doordacht ontwerp kan bijdragen aan de kwaliteit van het studentenleven.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Shiromio Studio, Lounge, 2021.

Afbeelding 2: Fotograaf Shiromio Studio, Lobby, 2021.

Afbeelding 3: Fotograaf Shiromio Studio, Salon, 2021.

Afbeelding 4: Fotograaf Shiromio Studio, Slim Klaslokaal, 2021.

Afbeelding 5: Fotograaf Shiromio Studio, Gastensuite, 2021.

Intellectueel Eigendom:

Copyright behoort toe aan 2408 studio voor architectuur, stedenbouw en design, 2018.

Prijzen en Erkenning:

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bennet Marburger
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Shiromio Studio, Lounge, 2021. Image #2: Photographer Shiromio Studio, Lobby, 2021. Image #3: Photographer Shiromio Studio, Salon, 2021. Image #4: Photographer Shiromio Studio, Smart Classroom, 2021. Image #5: Photographer Shiromio Studio, Guest Suite, 2021.
Projectteamleden: Bennet Marburger, Ji Zhang, Chun Li, Zilin Qin
Projectnaam: Chu Kochen College
Projectklant: Bennet Marburger


Chu Kochen College IMG #2
Chu Kochen College IMG #3
Chu Kochen College IMG #4
Chu Kochen College IMG #5
Chu Kochen College IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp