Nine Begonia: Een Unieke Receptiecentrumruimte die de Schoonheid van de Onschuld Vangt

Een Ontwerp van Yimu Design

Inleiding:

Het Nine Begonia-project, ontworpen door Yimu Design, is een unieke receptiecentrumruimte gelegen in het beste schooldistrict van Jiujiang, Jiangxi Province. Het concept achter dit ontwerp is het creëren van een "zaadmuseum" waar kinderen de natuur kunnen omarmen en de vreugde van het leven kunnen ontdekken. Deze ruimte dient niet alleen als een open commerciële ruimte voor volwassenen, maar ook als een speeltuin die kinderen respecteert.

De ontvangsthal van Nine Begonia trekt direct de aandacht met zijn gouden-ribbon-vormige receptiebalie, die bezoekers naar de ruimte leidt en hen betovert. Het gebied voor het tonen van eigendommen heeft een boogvormig plafond bedekt met grote stukken lichtdoorlatend membraan, waardoor een natuurlijke verlichtingsomgeving ontstaat. Het onderhandelingsgebied heeft een visueel middelpunt, namelijk een gigantische witte koffiebar die volledig is bedekt met BISAZZA-mozaïek, wat lijkt op een zachte wolk die het "museum" versiert.

Het Nine Begonia-project maakt gebruik van milieuvriendelijke en gezonde materialen die rekening houden met kinderen. De algehele wanden zijn uitgevoerd in houtkleur om een gevoel van natuur te benadrukken. Grote delen van grijze terrazzo tonen de integriteit en een gevoel van blok van de vloer. Kunstverf drukt niet alleen het milieuthema uit, maar verdiept ook het niveau van visuele effecten.

Deze unieke receptiecentrumruimte heeft een oppervlakte van 1350 vierkante meter en is ontworpen door het team van Yimu Design, bestaande uit hoofdontwerper van interieurontwerp Jan Yan, ontwerper van interieurontwerp Jun Yu, hoofdontwerper van decoratieontwerp Jalynn en ontwerper van decoratieontwerp Yan Wu.

Het Nine Begonia-project is een fusie van onschuld en moderne kunst, waardoor de ruimte meer verbeelding krijgt. Het is niet zomaar een eenvoudige tentoonstellingshal, maar een ruimte die de schoonheid van de onschuld interpreteert en een meeslepende ervaring creëert. Zoals de beroemde Mexicaanse architect Ricardo Legorreta ooit zei: "Moderne architecten willen te veel duidelijkheid in een gebouw. Ze missen de geneugten van mysterie en intrige."

Het Nine Begonia-project werd gerealiseerd tussen september 2019 en februari 2020 in Jiangxi Province, China. Het ontwerp is gebaseerd op diepgaand onderzoek en richt zich op natuurlijke en innovatieve elementen om een ruimte te creëren die zowel kinderen als volwassenen omarmt.

Het grootste uitdaging van dit project lag in het creëren van kunstmatig natuurlijk licht. Het verlichtingsontwerp houdt rekening met de relatie tussen licht, mensen, ruimte, materiaal en kleur en maakt gebruik van simulaties van natuurlijk licht om het gebrek aan natuurlijk licht te compenseren en zo een comfortabele gebruikerservaring te bieden.

Het Nine Begonia-project is een bekroond ontwerp en heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Nine Begonia illustreert uitstekende technische kenmerken en introduceert positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

Met zijn unieke concept, innovatieve elementen en focus op de schoonheid van de onschuld, is Nine Begonia een inspirerend en opmerkelijk ontwerp dat de verbeelding prikkelt en een meeslepende ervaring biedt voor bezoekers van alle leeftijden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YIMU DESIGN
Afbeeldingscredits: Guangzhou Daze Photography Co., Ltd.
Projectteamleden: Chief designer of Interior design: Jan Yan Designer of Interior design: Jun Yu Chief designer of Decoration design: Jalynn Designer of Decoration design: Yan Wu
Projectnaam: Nine Begonia
Projectklant: YIMU DESIGN


Nine Begonia IMG #2
Nine Begonia IMG #3
Nine Begonia IMG #4
Nine Begonia IMG #5
Nine Begonia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp