Caribische Villa: Een Unieke Samensmelting van Traditioneel en Modern Design

Een Ontwerp van Randall Waddell

Inleiding:

De Caribische Villa, ontworpen door Randall Waddell, is een prachtig voorbeeld van een traditioneel en modern hybride ontwerp. Dit 5200 vierkante meter grote, 2-verdiepingen tellende privéwoningproject bevindt zich in een buitenwijk van Port of Spain, Trinidad en Tobago. Het ontwerp combineert traditionele architectuur aan de buitenkant met een eigentijdse stijl aan de binnenkant. Met zijn unieke kenmerken en doordachte details is deze villa een ware eyecatcher.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wensen van de jonge professionals die deze woning lieten bouwen. Samen met HomeWork Design Studio hebben ze het interieur en exterieur van de woning gepland en ontworpen. Ze kozen voor een overgangsontwerp dat de traditionele architectuur naadloos combineert met een moderne interieurstijl. Het resultaat is een huis dat koel, schoon en efficiënt aanvoelt, met enkele opvallende elementen zoals de 30 voet hoge stenen gevel in de ontvangsthal en de indrukwekkende trap bij de entree.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de combinatie van traditionele en moderne elementen. Aan de buitenkant heeft de villa een traditionele uitstraling, terwijl het interieur een eigentijdse stijl heeft. Een van de meest opvallende kenmerken is de imposante trap in de ontvangsthal, met een Frans Roast ijzeren leuning, houten treden en betegelde stootborden. Deze trap geeft de ruimte een grandioze uitstraling. Daarnaast zijn er in de hele woning hardhouten deuren gebruikt, te beginnen met een 10 voet hoge glazen en cederhouten voordeur. Dit ontwerpconcept komt in de hele woning terug.

Een ander opvallend element is de 30 voet hoge witte kwartsieten muur met een 15 voet hoge aluminium raam met houtnerf, die een intieme zithoek overspoelt met natuurlijk licht. Voor de belangrijkste leefruimtes is gekozen voor grote, neutrale tegels in een groot formaat.

HomeWork Design Studio heeft met veel plezier samengewerkt met de eigenaren van de woning en vooral met de ruimte zelf. Het huis vertelt een verhaal zodra je binnenkomt en de combinatie van moderne en traditionele elementen zorgt voor een warm en huiselijk gevoel in een grote ruimte. Het team van de studio is trots op de afwerking van de woning, van het metselwerk tot de afgewerkte hardhouten trap, het kleurenpalet en de keuze van de verlichting.

De Caribische Villa is een echt pareltje in Trinidad en Tobago. Met zijn 4 ensuite slaapkamers, een mediaruimte, keuken, eetkamer, thuiskantoor, wasfaciliteiten, zwembad met een groot terras en buitenapparatuur, en een buitentoilet, biedt deze woning alles wat je nodig hebt voor luxe wonen.

De eigenaren van deze woning zijn erg tevreden met hun nieuwe huis. Naast het wonen, runnen ze ook hun bedrijf vanuit huis en genieten ze vooral van de slimme functies, zoals programmeerbare apparaten, raamdecoratie, toegang op afstand tot het alarmsysteem en beveiligingscamera's.

Het ontwerpproces van de Caribische Villa duurde ongeveer 5 maanden voordat de bouwwerkzaamheden begonnen. Het project werd voltooid in september 2020, ondanks de uitdagingen die de COVID-19-pandemie met zich meebracht. Het team moest creatieve oplossingen vinden voor logistieke problemen, zoals het ontvangen van afwerkingsproducten, maar slaagde erin om alles tijdig af te ronden.

Al met al is de Caribische Villa een prachtig voorbeeld van een geslaagde samensmelting van traditioneel en modern design. Het ontwerp van Randall Waddell en het vakmanschap van HomeWork Design Studio hebben geresulteerd in een woning die zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend is.

Beeldcredits: Lumis Photography

Video Credits: Decoded Caribbean

Awards en Erkenning: Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp' in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt geprezen om zijn integratie van best practices uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Randall Waddell
Afbeeldingscredits: All Image Credits: Lumis Photography Video Credits: Decoded Caribbean
Projectteamleden: Randall Waddell
Projectnaam: Caribbean Villa
Projectklant: Randall Waddell


Caribbean Villa IMG #2
Caribbean Villa IMG #3
Caribbean Villa IMG #4
Caribbean Villa IMG #5
Caribbean Villa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp