Wen Bo Land: Een Modern Appartement met Unieke Elementen

Een project van Yu-Ting Lee

De designstudio heeft de binnenmuren verwijderd om de oorspronkelijke indeling van 3 slaapkamers en 2 woonkamers om te vormen naar 2 slaapkamers en 2 woonkamers. Ze hebben voldoende licht geïntroduceerd in het open-plan gedeelte en de woonkamer en eetkamer, waar mensen samenkomen, tot het kerngedeelte gemaakt. De hele ruimte heeft een moderne, lage verzadiging stijl en de witte houten vloer maakt de ruimte ruimer. De koffiekast met blauw- en groentinten contrasteert met de lichtere tinten van de omgeving, wat de aandacht trekt en de functie van het gebied en de levensstijl van de klant weergeeft.

Het ontwerpteam heeft in dit project gebruik gemaakt van gebogen elementen om de scherpte van de hoeken van het plafond, de gevel en de kasten te verminderen, waardoor een vloeiende indeling, looproutes en meubels ontstaan. Behalve de hoofdslaapkamer, die een verborgen deur heeft voor privacy, zijn de andere deuren matglas. Het ontwerpteam heeft de zware deuren achterwege gelaten en in plaats daarvan transparant glas gebruikt om een visueel effect van ruimtelijke uitbreiding te creëren voor de kleine ruimte. De entree, openbare en privéruimtes hebben drie verschillende kleuren en vloermethoden: ongelijk, visgraat en 1/3 ongelijk. De foyer is bekleed met donkergekleurde kunststeen om vlekken te weerstaan.

Voor dit project is gekozen voor laminaatvloeren vanwege de liefde van de klant voor katten. De gevel is voorzien van krasbestendige, hooghardheid speciale verf, terwijl de tv-wand is versierd met kunstverf. De rest van de gevel is wit geverfd met een grijze tint. Bovendien is het meubilair gemaakt van krasbestendige materialen, zelfs de onderkant van de bank, om een huisdiervriendelijke ruimte te creëren. De koffiekast is gemaakt van Italiaanse Fenix-panelen, die een matte oppervlakte hebben en geen licht reflecteren, waardoor een ingetogen en rustige textuur ontstaat. Bovendien heeft het oppervlak geen poriën om stof te voorkomen en is het kras- en hittebestendig.

Dit project is een pas opgeleverd appartement op de 2e verdieping. De werkelijke oppervlakte is 76 vierkante meter, met een indeling van 2 slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer en 2 badkamers. Het ontwerpteam heeft de oorspronkelijke indeling van 3 slaapkamers, 2 woonkamers en 2 badkamers aangepast. Ze hebben een van de scheidingswanden verwijderd om de ruimte opnieuw in te delen en de gevel van de hoofdslaapkamer en de tweede slaapkamer verplaatst om de woon- en eetruimtes ruimer te maken.

De open plattegrond zorgt ervoor dat natuurlijk licht elke hoek van de ruimte overspoelt. Het ontwerpteam heeft gekozen voor een moderne, lage verzadiging stijl om een frisse en heldere sfeer te creëren. De Morandi blauw-groene koffiekast is een hoogtepunt in de lichte ruimte en sluit aan bij de hobby van de klant. Het ontwerpteam heeft gebogen elementen opgenomen in de hoeken van plafonds, gevels en kasten om scherpe hoeken en balken te elimineren. De rondingen verzachten het zicht en vergroten de ruimte. Tegelijkertijd verbeteren de matte glazen deuren de verlichting. Er zijn drie kleuren en vloerpatronen gebruikt om de entree, openbare en privéruimtes te interpreteren.

Het project was uitdagend wat betreft het overtuigen van de klant om de drastische veranderingen te accepteren en het plannen van de bouwvakkers. Ten eerste was de oorspronkelijke indeling niet voldoende verlicht, dus moesten de scheidingswanden worden verwijderd. Bovendien viel de bouwperiode samen met het Lunar New Year en de uitbraak van de epidemie, dus moesten de werktijden worden verdeeld vanwege de epidemiepreventie. Onder deze omstandigheden was het noodzakelijk om te vertrouwen op het vertrouwen en de samenwerking tussen alle teamleden en de klant om de voortgang te synchroniseren.

Wen Bo Land is een modern appartement met unieke elementen. Het gebruik van gebogen elementen, matte glazen deuren en verschillende kleuren en vloerpatronen geeft de ruimte een eigentijdse uitstraling. Het ontwerpteam heeft slim gebruik gemaakt van licht en materialen om een ruimtelijk en huisdiervriendelijk interieur te creëren. Het resultaat is een frisse en heldere leefruimte waarin de klant zich prettig voelt.

Afbeeldingen met dank aan Zingidea interior design.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Ting Lee
Afbeeldingscredits: Zingidea interior design
Projectteamleden: Yu-Ting Lee
Projectnaam: Wen Bo Land
Projectklant: Yu-Ting Lee


Wen Bo Land IMG #2
Wen Bo Land IMG #3
Wen Bo Land IMG #4
Wen Bo Land IMG #5
Wen Bo Land IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp