Whiteland: Een Elegant en Boutique Woonontwerp

Een Meesterwerk van Ching Feng Chang

Inleiding

Whiteland, een prachtig woonproject ontworpen door Ching Feng Chang, is een ware viering van kwaliteit en verfijning. Met een focus op lichte kleuren en subtiele texturen, creëert dit ontwerp een harmonieuze en elegante leefruimte. Van de openbare ruimtes tot de privévertrekken, elk aspect van Whiteland is doordacht en zorgvuldig ontworpen om een unieke levensstijlervaring te bieden.

Met een oppervlakte van 224 vierkante meter biedt Whiteland voldoende ruimte voor comfortabel wonen. Het ontwerp maakt gebruik van een slimme indeling en vloeiende lijnen om een gevoel van ruimtelijkheid te creëren, waardoor elke functionele zone zijn eigen comfortabele schaal heeft.

De openbare ruimtes van Whiteland zijn voorzien van prachtige details die de aandacht trekken. Van de golvende vormen van het plafond tot de zorgvuldig geplaatste banken, elk element draagt bij aan de jeugdige gratie van de ruimte. De gebruikte materialen, zoals behang, steen, metaal en lichtstrips, benadrukken de textuur en voegen een vleugje artistieke flair toe.

De slaapkamer van de eigenaar is een naadloze voortzetting van het ontwerp van de openbare ruimtes. Het gebruik van titanium gecoate metalen frames en glas in de kleedkamer verhoogt de verfijning en het gevoel van luxe. Het vloerontwerp met kwartsbaksteen voegt een persoonlijk tintje toe aan het privégedeelte van het huis.

Whiteland is niet alleen een visueel meesterwerk, maar ook een functioneel ontwerp. De verschillende functionele zones zijn verbonden door een centrale loopbrug, waardoor een naadloze overgang tussen de ruimtes mogelijk is. De bar zonder hoeken leidt de bewegingslijnen naar de eetkamer en behoudt de openheid van het ontwerp.

Het Whiteland-project begon in oktober 2021 en werd in juli 2022 voltooid in Taiwan. Het ontwerp is het resultaat van uitgebreid onderzoek en creatieve oplossingen voor de uitdagingen van de oorspronkelijke plattegrond. Door slimme aanpassingen en een doordachte indeling is Whiteland getransformeerd tot een unieke en functionele leefruimte.

Whiteland is erkend voor zijn uitmuntendheid en heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële normen.

Met Whiteland heeft Ching Feng Chang een meesterwerk gecreëerd dat de perfecte balans vindt tussen elegantie, functionaliteit en verfijning. Dit ontwerp is een inspiratie voor liefhebbers van kunst, architectuur en design over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ching Feng Chang
Afbeeldingscredits: Ching Feng Chang
Projectteamleden: Ching Feng Chang
Projectnaam: Whiteland
Projectklant: Ching Feng Chang


Whiteland IMG #2
Whiteland IMG #3
Whiteland IMG #4
Whiteland IMG #5
Whiteland IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp