Poëtisch en artistiek ontwerp van een woonhuis

Een unieke combinatie van privacy en ruimtelijke onafhankelijkheid

Met zijn verticale scheiding van openbare en privéruimtes biedt dit vijf verdiepingen tellende huis een unieke woonervaring voor een familie van vijf, bestaande uit drie generaties. Het ontwerp, gerealiseerd door Byrant Hong, combineert de elegantie van Chinese klassieke poëzie en schilderkunst met moderne architectuur en design.

Het huis begroet bezoekers met een ingang die doet denken aan een klassieke tuin. Aan de linkerkant bevindt zich een ontvangstruimte met een theekamer. Natuurlijke patronen, een reusachtige rotswand, houten luiken voor de grote ramen en een stenen eiland-verbonden houten tafel creëren de essentie van Chinese klassieke poëzie en schilderkunst.

De tweede verdieping van het huis is een openbare ruimte voor de hele familie. Door gebruik te maken van de diepte van het huis en het plaatsen van vloer-tot-plafond ramen, wordt het hele gebied overspoeld met natuurlijk licht. Daarnaast is er binnen het restaurant een laag muurtje met roosters geplaatst, wat zorgt voor een visuele verbreding van de ruimte. Het spel van licht en reflectie vergroot het gevoel van ruimte.

De uitdaging bij dit project was het aanpassen van de bestaande leidingen en het herindelen van de eerste en tweede verdieping. Door de smalle zijde van het huis te veranderen in de brede zijde en de interne indeling hierop aan te passen, werd de verlichting en ruimtelijkheid van het interieur aanzienlijk verbeterd.

Het ontwerp van dit huis door Byrant Hong doorbreekt de traditionele indeling van een huis en creëert een unieke woonervaring. Het is een samensmelting van Chinese klassieke elementen en moderne architectuur, wat resulteert in een poëtisch en artistiek woonhuis.

Dit ontwerp heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het vakmanschap, de innovatie en de technische excellentie van het ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Byrant Hong
Afbeeldingscredits: Byrant Hong
Projectteamleden: Byrant Hong
Projectnaam: Poetic and Artistic
Projectklant: Byrant Hong


Poetic and Artistic IMG #2
Poetic and Artistic IMG #3
Poetic and Artistic IMG #4
Poetic and Artistic IMG #5
Poetic and Artistic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp