Shanshuiheyue Ronghe Guangzhou: Een Poëtische Samensmelting van Architectuur en Natuur

Een uniek ontwerp van Zhijun Zhong dat de esthetiek van China viert

Geïnspireerd door de rijke cultuur en geschiedenis van Guangzhou, creëert Zhijun Zhong een architectonisch meesterwerk dat de essentie van een rustig en poëtisch leven weerspiegelt.

Guangzhou, ook wel bekend als de "Millennium geitenstad, Parel van Zuid-China", is een stad met een diepe historische achtergrond en een smeltkroes van Chinese en westerse culturen. De stad staat bekend om haar theecultuur, die de langzame levensstijl van haar inwoners weerspiegelt. Zhijun Zhong, een ontwerper met een diepe liefde voor zijn geboortestad, heeft deze elementen opgenomen in zijn ontwerp voor het Shanshuiheyue Ronghe-project in Guangzhou.

Het project, een fysiek modelhuis, is gelegen in het schilderachtige gebied van het Zengcheng District in Guangzhou. Omringd door bergen en met een prachtig uitzicht in alle seizoenen, biedt de locatie een natuurlijk voordeel dat Zhong heeft benut in zijn ontwerp. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals rotsen en hout, heeft hij een ruimte gecreëerd die naadloos opgaat in de omgeving en een rustige, afgelegen levensstijl bevordert.

De ruimte maakt uitgebreid gebruik van natuurlijke materialen, waaronder een theetafel gemaakt van een enkel stuk natuurlijk travertijn. Deze steen, met zijn pure textuur en gematigde hardheid, is een populair natuurlijk decoratiemateriaal. Het gebruik ervan in het ontwerp is een eerbetoon aan de natuur en een terugkeer naar natuurlijke esthetiek.

De uitdaging voor Zhong was om een volledig functionele ruimte te creëren op elke verdieping van het vijf verdiepingen tellende gebouw, ondanks het feit dat elke verdieping minder dan 60 vierkante meter groot is. Door gebruik te maken van multifunctioneel design en structurele optimalisatie, heeft hij een ruimte gecreëerd die zowel artistiek als functioneel is. De sofa op de begane grond van de woonkamer, bijvoorbeeld, dient ook als studeerkamer. De rugleuning van de sofa strekt zich uit tot een kaartzitstructuur die gecombineerd wordt met de eettafel, waardoor de eetfunctie wordt gerealiseerd en tegelijkertijd ruimte wordt bespaard.

Deze unieke benadering van design heeft Zhong erkenning opgeleverd in de vorm van de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van de beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met het Shanshuiheyue Ronghe-project in Guangzhou heeft Zhijun Zhong een ruimte gecreëerd die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een diepe verbinding met de natuur en de cultuur van de stad weerspiegelt. Het is een viering van de esthetiek van China en een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een rustig en poëtisch leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhijun Zhong
Afbeeldingscredits: Zhijun Zhong
Projectteamleden: Zhijun Zhong
Projectnaam: Shanshuiheyue Ronghe Guangzhou
Projectklant: Zhijun Zhong


Shanshuiheyue Ronghe Guangzhou IMG #2
Shanshuiheyue Ronghe Guangzhou IMG #3
Shanshuiheyue Ronghe Guangzhou IMG #4
Shanshuiheyue Ronghe Guangzhou IMG #5
Shanshuiheyue Ronghe Guangzhou IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp