Homey with Miffy: Een Warme en Gezellige Woning in Hong Kong

Een Ontwerp van Ng Sai Ping Saipen

Inleiding

De residentiële appartementenmarkt in Hong Kong staat bekend om zijn beperkte ruimte en uitdagingen op het gebied van ontwerp. Toch slaagt het project "Homey with Miffy" erin om een warme en gezellige woning te creëren in een kleine ruimte. Ontworpen door Ng Sai Ping Saipen, biedt dit appartement een unieke mix van natuurlijke elementen en moderne Japanse ontwerpelementen. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken van dit project.

Ontwerper Ng Sai Ping Saipen heeft de inspiratie voor dit ontwerp gehaald uit de wens om een natuurlijke en stedelijke levensstijl te combineren. Het appartement is ontworpen met natuurlijk hout als basis, wat de warmte en gezelligheid van de woning benadrukt. Het gebruik van verschillende tinten bruin en andere aardetinten, samen met het mixen van verschillende texturen, creëert een comfortabele en resort-achtige leefruimte voor het gezin dat hier woont.

Een van de opvallende kenmerken van dit project is het gebruik van het populaire personage Miffy als thema. Het appartement is voorzien van Miffy-verlichting, wat een speels en nostalgisch element toevoegt aan de ruimte. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer en herinnert de bewoners aan hun kindertijd, zelfs na een drukke werkdag.

Om de beperkte ruimte optimaal te benutten, is er een verhoogd platform toegevoegd aan de woon- en eetkamer. Dit voegt een extra laag toe aan het drukke stadsleven en creëert een gevoel van rust en ontspanning. Het platform fungeert ook als een scheiding tussen de entreehal en de semi-open ruimte, die vloeiend overgaat in de woonkamer.

De technologie achter de realisatie van dit ontwerp is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke materialen, zoals walnoothout en eikenhout. Door deze materialen te combineren met betonnen elementen, wordt een harmonieus geheel gecreëerd dat de natuurlijke sfeer van de woning versterkt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van dit project lagen voornamelijk in het verbinden van de verschillende materialen en het creëren van een lay-out die zowel functioneel als esthetisch is. Het gebruik van houten plafonds, kasten en vloerplanken in combinatie met warme kleuren en texturen was een uitdaging op zich. Het resultaat is echter een prachtige woning die de bewoners een gevoel van rust en geborgenheid biedt.

De "Homey with Miffy" woning is gelegen in Cypress Garden, Homantin, Hong Kong. Met een oppervlakte van slechts 606 vierkante voet is dit een voorbeeld van hoe een kleine ruimte kan worden omgetoverd tot een comfortabele en gezellige leefomgeving.

Het project begon in februari 2020 en werd voltooid in juli 2020. Gedurende deze tijd heeft het ontwerpteam van Ng Sai Ping Saipen nauw samengewerkt om het concept tot leven te brengen en de visie van de klant te realiseren.

De "Homey with Miffy" woning heeft veel lof ontvangen en werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2022. Deze prijs erkent het innovatieve en praktische ontwerp van het project, evenals de integratie van industriële normen en technische kenmerken.

Al met al is "Homey with Miffy" een inspirerend voorbeeld van hoe een kleine ruimte kan worden omgetoverd tot een warme en gezellige woning. Het gebruik van natuurlijke materialen, de integratie van moderne ontwerpelementen en het toevoegen van speelse accenten maken dit project uniek en bijzonder.

Beeldcredits: Ng Sai Ping Saipen

Intellectueel eigendom: Het project is auteursrechtelijk beschermd door L Vogue Design Limited en Ng Sai Ping Saipen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ng Sai Ping Saipen
Afbeeldingscredits: All photo credit by Ng Sai Ping Saipen
Projectteamleden: Design Director: NG SAI PING Saipen Designer: SO SZE MEI Venus
Projectnaam: Homey with Miffy
Projectklant: Ng Sai Ping Saipen


Homey with Miffy IMG #2
Homey with Miffy IMG #3
Homey with Miffy IMG #4
Homey with Miffy IMG #5
Homey with Miffy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp