Grace: Een Luxe Woning met Een Laag Profiel

Een Ontwerp van Hung-Hui Lu

Inleiding

Grace is een residentieel project ontworpen door Hung-Hui Lu voor een echtpaar werkzaam in de financiële sector, met twee kinderen. Het ontwerp is gericht op een rustige stijl met metalen elementen. Het doel was om een semi-open uitbreiding te creëren met behulp van glas en verborgen schuifdeuren, om zo meerdere lagen variatie te vormen en tegelijkertijd onafhankelijkheid, privacy en flexibiliteit te behouden.

De kern van dit project ligt in de status van de klant en de route. De foyer is voorzien van moru glas om de privacy te waarborgen, terwijl de ingang naar de studeerkamer wordt gescheiden door een verborgen schuifdeur om de onafhankelijkheid van de foyer te benadrukken. De grijze woonkamerwand is aangevuld met dennen- en cipressenpatronen, die het beeld van 'opklimmen met ondersteuning' impliceren. De studeerkamer is versierd met een sneeuwvlokvormige mineraalplaat op de achterwand en er hangt een schilderij met een paard als symbool voor een succesvolle carrière. Aan de andere kant is het natuurlijke jade uitzicht versierd met een gouden waas op de gevlekte grijze muur.

Gezien de voorkeur van de klant om samen te komen met familie en vrienden, is de eettafel in het restaurant gemaakt van keramische tegels en een antieke bijzettafel uit India. De ontwerper heeft gekozen voor het antieke oppervlak in plaats van het glanzende materiaal, omdat marmer na verloop van tijd duidelijke krassen zal vertonen, terwijl het antieke oppervlak dit probleem kan oplossen. Bovendien kan het ruwe oppervlak krassen verminderen en is het gemakkelijk te onderhouden.

Dit project heeft een oppervlakte van 247,9 vierkante meter, met drie slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer en vier badkamers. Om het Feng-Shui probleem veroorzaakt door de ingangsdeur die tegenover de slaapkamerdeur staat op te lossen, heeft de ontwerper de deur van de hoofdslaapkamer verplaatst naar de andere kant en de oorspronkelijke locatie veranderd in een marmeren uitzichtmuur. De studeerkamer en de woonkamer worden gescheiden door een semi-open TV-wand, terwijl de ingang wordt gescheiden van de studeerkamer door moru glas en een verborgen schuifdeur.

Gezien de kinderen van de klant en de gebruikelijke bijeenkomsten thuis, is een studeerkamer met privacy en flexibiliteit van cruciaal belang. De verborgen schuifdeur van de studeerkamer behoudt de privacy en maakt tegelijkertijd het gebruik van de ruimte voor verschillende behoeften mogelijk. Bijvoorbeeld, als er gasten blijven overnachten, kan de studeerkamer worden omgebouwd tot een tijdelijke logeerkamer. Tegelijkertijd kan de slaapbank worden omgebouwd tot een bed naast de functie als bank.

Het project werd voltooid in juni 2022 in Taiwan.

Het ontwerp van Grace is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de klant en zijn wensen. Het echtpaar, werkzaam in de financiële sector, heeft een laag profiel en hecht waarde aan Feng-Shui en het gezinsleven. In dit project is de schat van het gezin en vriendschappen overal te zien. Het project straalt een ingetogen luxe uit met nadruk op de planning van de woon- en eetkamers, zoals het keukeneiland met eettafel en de gestileerde wijnkast. Het minimalistische ontwerp van het plafond met lijnen en schaduwen en de semi-open TV-wand creëren een gevoel van openheid en comfort.

De grootste uitdagingen van dit project waren de grote balk tussen de studeerkamer en de woonkamer en de vervormde ruimte gevormd door de intersectie van twee vierkante patronen. Om het probleem van de belemmerde route op te lossen, gebruikte de ontwerper een marmeren TV-wand om de ruimte te scheiden. De semi-open wand creëert een visuele verlenging door het effect van de bovenste en onderste leegte. Tegelijkertijd gebruikten de ontwerpers Tawney glas om de grote balken en kolommen te bedekken en de transparantie te vergroten.

Grace heeft een donker grijze kleurenpalet dat wordt geaccentueerd met goud en sneeuwvlokmineraalplaten, waardoor de algehele ruimte een luxueuze esthetiek krijgt op een verfijnde en ingetogen manier. De donkere Indiase antieke oppervlakken van het keukeneiland in het restaurant, de metallic gelakte gestileerde wijnkast, het grijze glas met ingebedde verlichting en de mineraalplaten stralen helder, terwijl de prachtige eetkamer en wijnkast aansluiten bij de werkposities van de klanten en een gevoel van het koesteren van goede tijden met familie en vrienden overbrengen.

Afbeeldingcredits: 9BAU INTERIOR DESIGN

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp' in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden geprezen omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren, sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hung-Hui Lu
Afbeeldingscredits: 9BAU INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: Hung-Hui Lu
Projectnaam: Grace
Projectklant: Hung-Hui Lu


Grace IMG #2
Grace IMG #3
Grace IMG #4
Grace IMG #5
Grace IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp