Licht en The Woodhouse: Een Huis dat Ruimte en Rust Combineert

Een Unieke Woning Ontworpen door Hui-Shan Lu

Omgeven door de rust van hout en badend in het licht, ontketent het huis het oneindige potentieel van ruimte. Met een verfijnde esthetiek brengt de mix en match van verschillende materialen een gevoel van majesteit in een strak ontwerp.

Bij het betreden van de houten gang, geleid door het licht, wordt meteen het spel van licht en schaduw zichtbaar. De open indeling voegt diepte toe aan de ruimte, waardoor de kamer zo diepzinnig wordt als een gedicht.

Het interieur van ongeveer 148 vierkante meter bestaat uit een entree, woonkamer, eetkamer, keuken, 4 slaapkamers en 3 badkamers. De indeling is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een driegeneratiefamilie.

De woonkamer is voorzien van natuurlijke stenen met een bergachtige textuur op de witte tv-wand. De displayplanken lijken op rollende heuvels en creëren een complete visuele indruk. In de eetruimte is gekozen voor betonnen coatings, waarbij vakmanschap de professionele geest onthult.

De slaapkamers zijn ingericht met rustgevende kleuren, waardoor een ontspannen omgeving ontstaat voor een goede nachtrust. Het hoofdeinde is voorzien van verhoogde geometrische snijlijnen, waardoor de oppervlakte gelaagdheid krijgt. De unieke Pruisisch blauwe kleur combineert prachtig met houten elementen en creëert een elegante charme.

De grote ramen laten de bries zachtjes door de gordijnen waaien, waardoor vrede en rust in het huis worden gebracht. Het ontwerp houdt ook rekening met gezondheids- en milieukwesties. Kunstmatige glazen stenen worden gebruikt in plaats van natuurlijk marmer en er wordt gebruik gemaakt van materialen met een lage formaldehyde-uitstoot om de gezondheid van de bewoners te beschermen.

Het project werd in maart 2020 voltooid in Taoyuan City, Taiwan. Het ontwerp is het resultaat van voortdurende discussies en samenwerking tussen de ontwerpers en de bewoners, met als doel te voldoen aan de behoeften van elke generatie in de familie.

The Woodhouse is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs erkent uitmuntendheid en creatieve vindingrijkheid in ontwerpen die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn harmonieuze combinatie van hout, licht en ruimte biedt The Woodhouse een unieke leefomgeving waarin rust en esthetiek samenkomen. Het is een ware oase van sereniteit en een voorbeeld van uitmuntendheid in hedendaags woningontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hui-Shan Lu
Afbeeldingscredits: Caipin Interior Design CO.,LTD
Projectteamleden: Hui-Shan,Lu
Projectnaam: Light and the woodhouse
Projectklant: Hui-Shan Lu


Light and the woodhouse IMG #2
Light and the woodhouse IMG #3
Light and the woodhouse IMG #4
Light and the woodhouse IMG #5
Light and the woodhouse IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp