Changi Terminal 2: Een Nieuwe Taal in Luchthavenontwerp

Boiffils Architectures herdefinieert de reiservaring met innovatieve terminal

De vernieuwde Terminal 2 van Changi Airport in Singapore, een creatie van Boiffils Architectures, belooft een revolutie in de luchthavenarchitectuur en de ervaring van reizigers. Deze ontwerpinnovatie, bekroond met de prestigieuze Platinum A' Design Award, toont een harmonieuze samensmelting van natuur en technologie.

Boiffils Architectures heeft de bestaande Terminal 2 van Changi Airport, een icoon van internationale allure, volledig opnieuw ontworpen. Het project, dat zich uitstrekt over 120.000 vierkante meter en drie niveaus, richt zich op de ervaring van de reiziger en de verbinding met de elementen van de aarde. Het resultaat is een nieuwe 21e-eeuwse toegangspoort tot de 'Tuinstad' Singapore, die de reiservaring transformeert tot een romantisch avontuur vol visuele, auditieve en interactieve prikkels.

De focus van Boiffils Architectures lag op het creëren van een serene, multi-zintuiglijke omgeving waar reizigers kunnen genieten van de kalmerende effecten van de natuur. Dit streven heeft geresulteerd in een baanbrekend ecologisch ontwerp, waarbij de technologie grotendeels verborgen is om de natuurlijke elementen te benadrukken. De inzet van ambachtelijke materialen en de betrokkenheid van vakmensen uit kleine bedrijven geven het project een unieke, menselijke touch.

De samenwerking met botanisch ontwerper Patrick Blanc en het multimedia entertainmentbedrijf Moment Factory, evenals de verlichtingsontwerpers van PhA Concepteurs lumière, heeft bijgedragen aan een dynamische en toch rustgevende reiservaring. De architectuur van Boiffils Architectures, in samenwerking met RSP Architects, vormt een dialoog tussen technologie en natuur, waarbij comfort en efficiëntie hand in hand gaan met een mensgerichte benadering.

De uitdagingen van dit project waren niet gering. Het ontwerpteam stond voor de taak om een bestaande terminal om te vormen tot een reis door een binnenlandschap van mineralen, waterpartijen en weelderige vegetatie. Het project, dat begon met een winnend bod in 2018 en in fasen werd geopend vanaf 2022, is uiteindelijk in november 2023 voltooid, enkele maanden voor op schema.

Deze nieuwe terminal is niet alleen een toonbeeld van innovatief ontwerp, maar ook een erkenning van de kracht van architectuur om de menselijke ervaring te verrijken. Het is een ruimte waar reizigers zich kunnen verbinden met de natuur en tot rust kunnen komen voordat ze aan hun reis beginnen. Met de Platinum A' Design Award als erkenning, zet Changi Terminal 2 een nieuwe standaard voor luchthavenontwerp wereldwijd.

De intellectuele eigendomsrechten van dit project behoren toe aan Changi Airport Group, 2023. De beelden die het ontwerp illustreren zijn gemaakt door Fabian Ong van de Changi Airport Group, en dragen bij aan de visuele vertelling van deze grensverleggende architecturale prestatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Basile Boiffils
Afbeeldingscredits: Image #1: Changi Airport Group - Fabian Ong Image #2: Changi Airport Group - Fabian Ong Image #3: Changi Airport Group - Fabian Ong Image #4: Changi Airport Group - Fabian Ong Image #5: Changi Airport Group - Fabian Ong
Projectteamleden: BOIFFILS Architectures team: Basile Boiffils Jacqueline Boiffils Henri Boiffils Arda Beyleryan Monir Karimi Laura Follin Nicolas Delesalle Botanic design: Patrick Blanc Lighting Design: PhA Concepteurs lumière, Philippe Almon Architect of record: RSP Architects Multimedia Entertainment Studio: Moment Factory, Montreal
Projectnaam: Changi Terminal 2
Projectklant: BOIFFILS Architectures


Changi Terminal 2 IMG #2
Changi Terminal 2 IMG #3
Changi Terminal 2 IMG #4
Changi Terminal 2 IMG #5
Changi Terminal 2 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp