Kaleidoscope: Een Uniek Restaurantontwerp dat Verbeelding en Creativiteit Oproept

Een Meesterwerk van HomeCheer Interior Design Company

Inleiding:

Het restaurantontwerp van Kaleidoscope, gecreëerd door HomeCheer Interior Design Company, is een ware visuele traktatie. Geïnspireerd door het concept van een kaleidoscoop, presenteert dit unieke ontwerp zich met onregelmatige geometrische figuren en een fascinerende mix van materialen. Met zijn opvallende gevel en doordachte interieurdetails is Kaleidoscope een plek waar verbeelding en creativiteit samenkomen.

Ontwerper Jui-Yi Hsu en Chia-Chi Tsai van HomeCheer Interior Design Company hebben het concept van de gevel gebaseerd op een kaleidoscoop. De gevel is voorzien van onregelmatige geometrische figuren en is gemaakt van walnoothoutfineer en laminaat van hard plastic met een architectonisch betonpatroon. Een opvallende muurschildering, getekend door het ontwerpteam, toont de eigenaar als een grote krijger die een wijnfles vasthoudt en zijn eigen wereld creëert.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, zijn de bijzondere eigenschappen. Een neonreclame in Ukiyo-e-stijl van een grote krijger trekt meteen de aandacht. De achterwand is gemaakt van steenstickertegels, die een gevoel van textuur en diepte toevoegen. Omdat het oorspronkelijke gebouw een oude metalen constructie was met drie stalen kolommen die niet konden worden verwijderd, heeft de ontwerper deze lelijke kolommen verborgen achter een boogvormig ontwerp. Deze boogvorm echoot ook het kaleidoscoopontwerp van de gevel.

Voor de realisatie van dit ontwerp is gebruik gemaakt van de milieuvriendelijke Lotos gipspleister. Hiermee zijn de muren en het plafond voorzien van een onregelmatige lijnstructuur, die met de hand is aangebracht. Het resultaat is een organische en levendige uitstraling die perfect past bij het concept van Kaleidoscope.

Met een oppervlakte van 200 vierkante meter biedt Kaleidoscope een ruime en uitnodigende omgeving voor gasten om van hun maaltijd te genieten. Het ontwerp is zorgvuldig doordacht en elk detail draagt bij aan de algehele sfeer en beleving.

De interactie met het ontwerp is een essentieel onderdeel van de ervaring bij Kaleidoscope. Achterin de ruimte bevindt zich een lage plafondruimte die dienst doet als privékamer. De muren en het plafond zijn bekleed met rood en zwart wandtextiel, wat zorgt voor een majestueuze sfeer. De ontwerpers hebben ervoor gekozen om het oude zuidelijke grenenhout te behouden en er een Ukiyo-e-stijl schildering op te maken. Op deze manier worden oude objecten, die altijd herinneringen en emoties van de eigenaar met zich meedragen, op een artistieke manier geïntegreerd in het ontwerp.

Het project werd voltooid in oktober 2020 in Taipei, Taiwan. Gedurende het hele proces hebben de ontwerpers uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldeed aan de hoogste normen van veiligheid en esthetiek. Zo is er bijvoorbeeld een massief houten rooster geïnstalleerd op de tweede verdieping om de veiligheid te waarborgen. Het spel van licht en schaduw door het rooster op de blauwe wandbekleding zorgt voor een esthetisch aantrekkelijke sfeer. Daarnaast is de hoofdwand versierd met een Ukiyo-e-schildering van schoonheden, wat de ruimte verder verfraait.

Het ontwerpproces van Kaleidoscope bracht enkele uitdagingen met zich mee. In de booth voor acht personen aan de linkerkant is bijvoorbeeld een hondentandpatroon wandbekleding toegepast, waarbij het middelste deel leeg is gelaten om de ruimte visueel te vergroten. In het bargedeelte is zwart walnoothout gebruikt om een onregelmatig geometrisch ontwerp te creëren, met een zwarte achtergrond en een verlicht logo.

Kaleidoscope is een bekroond ontwerp en heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische vaardigheden en artistieke kwaliteit ervan.

Met zijn unieke concept, opvallende gevel en doordachte interieurdetails is Kaleidoscope een ware blikvanger. Het ontwerp weerspiegelt de verbeeldingskracht en creativiteit van de eigenaar en biedt gasten een unieke en inspirerende eetervaring.

Afbeeldingscredits: Fotograaf LDK Photography Studio, Kaleidoscope, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HomeCheer Interior Design Company
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer LDK Photography Studio, Kaleidoscope, 2020.
Projectteamleden: Designer: Jui-Yi Hsu Designer: Chia-Chi Tsai
Projectnaam: Kaleidoscope
Projectklant: HomeCheer Interior Design Company


Kaleidoscope IMG #2
Kaleidoscope IMG #3
Kaleidoscope IMG #4
Kaleidoscope IMG #5
Kaleidoscope IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp