Fuzhou Marriott Riverside: Een Samensmelting van Moderne Luxe en Traditionele Cultuur

Een Hedendaags Hotel dat de Rijke Erfgoed van Fuzhou Eert

Inleiding

Het Fuzhou Marriott Riverside is een adembenemend hotel dat de perfecte balans vindt tussen moderne luxe en traditionele cultuur. Ontworpen door Bo Liu en Hank Xia, is dit hotel een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en unieke cultuur van Fuzhou, de stad die het startpunt was van de oude Maritieme Zijderoute. Met zijn prachtige architectuur, verfijnde interieur en aandacht voor detail, biedt dit hotel een onvergetelijke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een combinatie van comfort en culturele verrijking.

Ontwerper Bo Liu en Hank Xia hebben zich laten inspireren door de "Blowing Wind and Floating Water", een concept dat de maritieme cultuur van Fuzhou benadrukt. Dit concept komt tot uiting in de verschillende designelementen van het hotel, waaronder de inheemse lak-kunst, de oliepapieren parasols en de theetradities. Het hotel is als het ware een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van de regio.

De unieke eigenschappen van het Fuzhou Marriott Riverside zijn te vinden in de perfecte combinatie van Marriott's internationale merkstrategie en de rijke culturele erfenis van Fuzhou. Met 318 moderne en prachtig ingerichte kamers, drie restaurants, waaronder Goji Kitchen & Bar, Jasmine Chinese Restaurant en The Bao Specialty Restaurant, en een grote balzaal en vergaderzaal van 1800 vierkante meter, biedt dit hotel alles wat gasten nodig hebben voor een comfortabel en luxueus verblijf.

Wat dit hotel echt bijzonder maakt, is de aandacht voor detail en de keuze van materialen. Het gebruik van marmer, houtsnijwerk, metaal, lakwerk, roestvrij staal, glas en hout geeft het hotel een unieke uitstraling en creëert een sfeer van elegantie en verfijning.

De uitdagingen bij het ontwerpen van het Fuzhou Marriott Riverside waren talrijk. Het combineren van de klassieke technieken van de lak-kunst met moderne stijlen was een ware revolutie op het gebied van design. Bovendien moesten de interieurontwerpers samenwerken met verschillende technische belanghebbenden, waaronder architecten, constructeurs, MEP-ingenieurs, aannemers en fabrikanten, om ervoor te zorgen dat alle fysieke kenmerken en architecturale elementen in lijn waren met de visie van de klant, de bedrijfseisen en de operationele normen.

Het Fuzhou Marriott Riverside is een ware oase van luxe en comfort, waar gasten kunnen genieten van de prachtige omgeving en de rijke cultuur van Fuzhou. Met zijn unieke mix van moderne architectuur en traditionele elementen, is dit hotel een bestemming op zich.

Als erkenning voor zijn uitmuntendheid en innovatie, heeft het Fuzhou Marriott Riverside de prestigieuze Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design. Deze prijs is toegekend aan het hotel vanwege zijn buitengewone excellentie en zijn significante impact op de wereld van design en technologie.

Het Fuzhou Marriott Riverside is niet alleen een hotel, maar ook een culturele ervaring. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van de schoonheid van de architectuur, de verfijning van het interieur en de rijke geschiedenis van Fuzhou. Dit hotel is een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een unieke en onvergetelijke ervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bo Liu
Afbeeldingscredits: PLD/ PAUL LIU DESIGN CONSULTANTS
Projectteamleden: BO LIU HANK XIA
Projectnaam: Fuzhou Marriott Riverside
Projectklant: Bo Liu


Fuzhou Marriott Riverside IMG #2
Fuzhou Marriott Riverside IMG #3
Fuzhou Marriott Riverside IMG #4
Fuzhou Marriott Riverside IMG #5
Fuzhou Marriott Riverside IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp