I am Nesia: Een Interpretatie van de Lockdown

Een Kleurrijk Kunstwerk van Chris Slabber

De recente lockdown heeft een enorme impact gehad op de mensheid. Angst, eenzaamheid en onzekerheid waren alomtegenwoordig. Maar te midden van deze duisternis is er altijd hoop en veerkracht. Dit wordt prachtig weergegeven in het kunstwerk "I am Nesia" van de getalenteerde fotograaf Chris Slabber.

Geïnspireerd door een onscherpe foto van een mot tegen een vuile raam, besloot Slabber om landschappen op een unieke manier vast te leggen. Door de focus volledig de verkeerde kant op te draaien, creëerde hij beelden die leken op abstracte aquarelschilderijen. Deze kleurrijke "kleurscapes" vormen de basis van het kunstwerk.

Maar er is meer aan de hand dan alleen mooie beelden. "I am Nesia" is een interpretatie van de effecten van de lockdown op de menselijke geest. Het documenteert hoe eenzaamheid ons gedrag heeft beïnvloed en hoe de onzekerheid van de pandemie heeft geleid tot angst en depressie op wereldwijde schaal. Dit wordt benadrukt door de donkere figuur die op de achtergrond opdoemt, als een symbool van de collectieve angst die ons omringde.

Het creatieproces van dit kunstwerk is even uniek als het eindresultaat zelf. Slabber gebruikte fotografie om waterverfachtige beelden te creëren. Door te spelen met de focus en kleurencomposities te zoeken, wist hij de emoties van de landschappen vast te leggen. Vervolgens voegde hij de donkere figuur toe in Photoshop, om de symboliek van angst en onzekerheid te versterken. Elk stuk werd afgewerkt met een korrelige textuur om de emotionele waarde te versterken.

Deze prachtige kunstwerken zullen worden gepresenteerd als grote lichtbakken. Met een breedte van 1200 mm en een hoogte van 2000 mm, zullen ze de emotionele impact van de stukken versterken. Het is een visuele ervaring die de kijker meeneemt naar de donkere tijden van de lockdown en tegelijkertijd hoop en veerkracht uitstraalt.

De "I am Nesia" serie is niet alleen bedoeld om ons te herinneren aan de onzekere tijden die we hebben doorgemaakt, maar ook om te laten zien dat we als mensheid kunnen overleven en ons kunnen aanpassen. Het is een viering van de menselijke geest en een oproep om onze angsten onder ogen te zien en te overwinnen.

Chris Slabber heeft met zijn unieke kunstwerk "I am Nesia" een zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Fotografie en Fotomanipulatie. Deze prestigieuze prijs erkent zijn uitmuntendheid, innovatie en artistieke vaardigheden. Het kunstwerk straalt een buitengewone technische kwaliteit uit en roept positieve gevoelens op bij de kijker.

Laat je meevoeren door de kleurrijke wereld van "I am Nesia" en laat je inspireren door de veerkracht van de menselijke geest.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chris Slabber
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Chris Slabber, Manipulation Chris Slabber, 2020 Image #2: Photographer Chris Slabber, Manipulation Chris Slabber, 2020 Image #3: Photographer Chris Slabber, Manipulation Chris Slabber, 2020 Image #4: Photographer Chris Slabber, Manipulation Chris Slabber, 2020 Image #5: Photographer Chris Slabber, Manipulation Chris Slabber, 2020
Projectteamleden: Chris Slabber
Projectnaam: I am Nesia
Projectklant: Chris Slabber


I am Nesia IMG #2
I am Nesia IMG #3
I am Nesia IMG #4
I am Nesia IMG #5
I am Nesia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp