Sacred Trees II: Een Spirituele Uitdrukking van de Natuur

Yoshimi Sugiyama brengt de oudste levende organismen tot leven door middel van fotografie

Inleiding

De Japanse fotograaf Yoshimi Sugiyama heeft met zijn nieuwste serie, genaamd "Sacred Trees II", een unieke manier gevonden om de spirituele essentie van de natuur vast te leggen. Deze serie bestaat uit adembenemende foto's van oude bomen die als de oudste levende organismen op aarde worden beschouwd. Met behulp van een complexe techniek genaamd Light Painting Photography, weet Sugiyama deze majestueuze bomen te verlichten en zo hun spirituele kracht te benadrukken.

De inspiratie voor "Sacred Trees II" kwam voort uit Sugiyama's interesse in zijn Japanse familieroots en zijn verlangen om meer te leren over zijn cultuur en geschiedenis. Hij ontdekte dat de Japanners al sinds de oudheid een sterke band hebben met natuurlijke creaties, zoals bomen, rotsen en water, die zij beschouwen als de rustplaats van goden. De reusachtige en eeuwenoude bomen die we vandaag de dag zien, hebben verschillende natuurrampen overleefd en worden door mensen vereerd als buitengewone levende wezens. Sugiyama wilde deze spirituele essentie vastleggen en delen met het publiek.

Wat "Sacred Trees II" zo uniek maakt, is de techniek die Sugiyama gebruikt om zijn foto's te maken. Hij maakt gebruik van Light Painting Photography, een complexe techniek waarbij hij de bomen 's nachts verlicht met behulp van meerdere flitslichten. Hierdoor ontstaat er een betoverend effect, waarbij de bomen lijken te stralen in het donker. Deze techniek vereist een perfecte balans tussen natuurlijk en kunstmatig licht, evenals een nauwkeurige timing en belichting. Het resultaat is een serie foto's die de kijker meeneemt naar een wereld vol verwondering en spiritualiteit.

De interactie tussen het publiek en de foto's van "Sacred Trees II" vindt plaats op een visueel niveau. De kleuren en objecten zijn zorgvuldig gerangschikt binnen het kader van de foto, waardoor er een gevoel van balans en harmonie ontstaat. De mysterieuze beelden en kleuren, die niet in de natuur voorkomen, trekken de aandacht van het publiek en zorgen voor interactie. Door naar de foto's te kijken, creëert het publiek direct hun eigen verhaal en betekenis, geïnspireerd door de natuurlijke wonderen die ze zien. Dit is de kracht van fotografie.

De "Sacred Trees II" serie is gedrukt op een formaat van 24 bij 30 inch, waardoor de details en de pracht van de foto's volledig tot hun recht komen. Elke foto is zorgvuldig samengesteld om de kijker een gevoel van verwondering en ontzag te geven voor de natuurlijke schoonheid van deze oude bomen.

Yoshimi Sugiyama begon het project "Sacred Trees II" in mei 2003 in Californië en voltooide het in juli 2019. Gedurende deze tijd heeft hij intensief onderzoek gedaan naar de technische aspecten van Light Painting Photography, zoals belichting, sluitertijd en de intensiteit van het flitslicht. Hij heeft geëxperimenteerd en geperfectioneerd totdat hij de perfecte metingen vond om de gewenste kleuren en effecten te bereiken.

De unieke en buitengewone kwaliteiten van "Sacred Trees II" zijn erkend en beloond met de Bronze A' Design Award in de categorie Fotografie en Fotomanipulatie. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en originaliteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. "Sacred Trees II" is een ware viering van de natuur en een eerbetoon aan de spirituele kracht die in oude bomen schuilt.

Met "Sacred Trees II" heeft Yoshimi Sugiyama een prachtige serie foto's gecreëerd die de kijker meeneemt op een spirituele reis door de natuur. Zijn gebruik van Light Painting Photography brengt de oudste levende organismen op aarde tot leven en benadrukt hun spirituele essentie. Deze unieke serie is een eerbetoon aan de schoonheid en de kracht van de natuur.

Beeldcredits: Fotograaf / Yoshimi Sugiyama

Auteursrechten: Yoshimi Sugiyama, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yoshimi Sugiyama
Afbeeldingscredits: Photographer / Yoshimi Sugiyama
Projectteamleden: Yoshimi Sugiyama
Projectnaam: Sacred trees II
Projectklant: Yoshimi Sugiyama


Sacred trees II IMG #2
Sacred trees II IMG #3
Sacred trees II IMG #4
Sacred trees II IMG #5
Sacred trees II IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp