Mirage de Parc: Een Fotografieproject dat Architectuur en Natuurlijke Fenomenen Combineert

Een Verkenning van Licht en Structuur op Yeongjongdo Island

Inleiding:

Het fotografieproject Mirage de Parc, gemaakt door ontwerper Jongmin Park, neemt ons mee op een visuele reis naar Yeongjongdo Island in Zuid-Korea. Geïnspireerd door de ontwikkeling van het eiland en de natuurlijke fenomenen die zich daar voordoen, brengt Mirage de Parc architectuur en licht samen in een betoverende serie foto's.

Body:

Yeongjongdo Island, gelegen in de stad Incheon en de thuisbasis van de Incheon International Airport, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan. Jongmin Park heeft de ontwikkeling van het eiland jarenlang gevolgd en raakte geïntrigeerd door de schoonheid die ontstond uit de reflectie van natuurlijk licht. Het eiland, dat ooit een verlaten terrein was, is nu volledig ontwikkeld en heeft een unieke esthetiek gekregen.

Mirage de Parc is niet alleen een fotografieproject, maar ook een eerbetoon aan de wonderen van Yeongjongdo Island. Het project omvat verschillende architectonische structuren en gebouwen die elk een specifieke betekenis overbrengen. De gele lijnen die oplichten door het licht van het project vormen een ontwerp dat lijkt op een mirage in het midden van de woestijn. De ruimtelijke vormgeving is breed genoeg om te worden verdeeld in lange gebogen lijnen, waardoor een gevoel van beweging en dynamiek ontstaat.

De realisatie van Mirage de Parc werd mogelijk gemaakt door het gebruik van TS-lenzen, die de beweging kunnen vastleggen met een 35mm DSLR-camera. Deze technologie stelde Jongmin Park in staat om de magie van het licht en de architectuur op Yeongjongdo Island vast te leggen en te delen met het publiek.

Conclusie:

Mirage de Parc is een uniek fotografieproject dat de schoonheid van architectuur en de kracht van natuurlijk licht samenbrengt. Jongmin Park's verkenning van Yeongjongdo Island resulteert in adembenemende beelden die de kijkers uitnodigen om hun eigen 'mirage' te ontdekken. Dit project is een eerbetoon aan de transformatie van het eiland en de harmonie tussen mens en natuur.

Afbeeldingscredits:

#1: Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020.

#2: Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020.

#3: Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020.

#4: Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020.

#5: Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020.

Intellectueel Eigendom:

Alle rechten voorbehouden aan Jongmin Park.

Prijzen en Erkenning:

Mirage de Parc heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Fotografie en Fotomanipulatie Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het ontwerp als goed ontworpen, praktisch en innovatief, en voldoet aan professionele en industriële eisen. Mirage de Parc integreert de beste praktijken uit de industrie en heeft competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jongmin Park
Afbeeldingscredits: #1 : Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020. #2 : Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020. #3 : Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020. #4 : Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020. #5 : Jongmin Park, MIRAGE de PARC, 2020.
Projectteamleden: Individual project: Jongmin Park
Projectnaam: Mirage de Parc
Projectklant: Jongmin Park


Mirage de Parc IMG #2
Mirage de Parc IMG #3
Mirage de Parc IMG #4
Mirage de Parc IMG #5
Mirage de Parc IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp