Let's play school: Een uniek ontwerp dat school en themapark combineert

Een creatie van Dodamteo voor het Lotte World Spring Festival

Het Lotte World Spring Festival heeft als thema school. Het is een fusie van het begin van het schooljaar en de lente, wat het begin van het seizoen markeert. Het ontwerp gebruikt kersenbloesems, die de lente symboliseren, en elementen die doen denken aan school, om nieuwe beelden te creëren. Het is een ruimte die gedeeld kan worden door mensen van alle leeftijden, rekening houdend met de kenmerken van het themapark.

Het ontwerp legt de nadruk op de combinatie van school en themaparkruimtes en toont tegelijkertijd de schoonheid van de lente. Het presenteert verhalen die volwassenen herinneren aan kostbare herinneringen en kinderen een ruimte bieden om nieuwe herinneringen te creëren. Het doet denken aan een leuke school waar schattige personages in mooie schooluniformen naartoe gaan. Voor bezoekers zijn er leuke fotoplekken met het themapark als achtergrond.

Om de aandacht van bezoekers te trekken, is er nagedacht over manieren om interesse te wekken door middel van effecten en ontwerpen. Verschillende vormen, kleuren en apparatuur zijn gebruikt om saaie ruimtes om te toveren tot leuke ruimtes. 's Avonds zorgen LED-verlichting en LED-slingers voor een sfeervol effect.

Het ontwerp maakt gebruik van materialen zoals hout, verf, fomex, metalen constructies, digitaal printen, kunstgras en -bloemen, stoffen, LED-verlichting en LED-slingers. Er zijn verschillende ruimtes gecreëerd, zoals de Adventure Meeting Plaza, Adventure Dream Castle Photo Zone en Magic Island Main Bridge.

De ruimte bestaat uit een schoolbus, schoolplein en de weg naar school, waar Lotty, Lorry en de dierenpersonages samensmelten. Op verschillende plaatsen in het themapark zijn er experimentele ruimtes en fotoplekken waar bezoekers het feest kunnen vieren. Bezoekers van het themapark kunnen genieten van unieke ervaringen en plezier.

Het project begon op 7 maart 2020 in Lotte World in Seoul, Korea en werd op 7 juni 2020 voltooid. Bij het ontwerpen van het themapark is rekening gehouden met de leeftijdsgroepen en voorkeuren van bezoekers. Het is ontworpen als een plek waar mensen kunnen ontsnappen aan het dagelijks leven en plezier kunnen hebben met unieke ervaringen en kleurrijke ruimtes.

Vanwege de aard van themaparken moest de installatie van elke ruimte binnen één nacht worden voltooid. Daarom zijn alle constructiematerialen vooraf getest en ontworpen op de productielocatie, zodat de installatie op de locatie gemakkelijk kon worden uitgevoerd. Vooral voor de Magic Island Main Bridge was een discreet ontwerp nodig, omdat de structuur zelfstandig moest staan met de kromming en helling boven de bestaande brug.

Het Let's Play School-ontwerp voor het Lotte World Spring Festival is een unieke combinatie van school en themapark. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de schoonheid van de lente en herinneringen te creëren in een leuke en levendige omgeving. Met zijn verschillende ruimtes en fotoplekken zorgt het voor een unieke en plezierige ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Afbeeldingen: Dodamteo, 2020

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Event en Happening Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: jaesu Choi
Afbeeldingscredits: Dodamteo, 2020
Projectteamleden: Design, Constructing: DODAMTEO Art Director: Jaesu Choi Client: LOTTE WORLD Illustrator: Inhyuk Jo
Projectnaam: Let’s Play School
Projectklant: jaesu Choi


Let’s Play School IMG #2
Let’s Play School IMG #3
Let’s Play School IMG #4
Let’s Play School IMG #5
Let’s Play School IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp