De Dans van de Bloei: Een Verlichtend Kunstwerk

LightUp Life Co., Ltd. creëert een betoverend lichtspektakel voor het Lantaarnfestival

LightUp Life Co., Ltd., een gerenommeerd ontwerpteam, heeft een uniek kunstwerk gecreëerd dat de traditionele Chinese Lantaarnfestival-ervaring opnieuw definieert. Met behulp van innovatieve technologie en geïnspireerd door de natuur, hebben ze een dynamisch lichtspektakel gecreëerd dat de schoonheid van bloemen, vlinders en pauwen tot leven brengt.

De Dans van de Bloei, zoals het kunstwerk wordt genoemd, is een eerbetoon aan het Lantaarnfestival, een traditioneel Chinees feest waarbij elke familie deelneemt aan activiteiten gerelateerd aan 'licht'. Het werk werd door de lokale overheid uitgenodigd om het welkomstlicht voor het evenement te zijn. Het ontwerp is geïnspireerd op de tentoonstellingsruimte 'Vlinder met Bloemen' en combineert de indrukken van 'pauw', 'bloem' en 'vlinder' met mechanische technieken om een oogverblindend kunstwerk te creëren.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen en de aandacht voor detail. De lantaarn is niet alleen een afbeelding van bloemen, vlinders en een pauw, maar bevat ook exquise dynamische details. Het ontwerpteam heeft een groot aantal mechanische technieken gebruikt en RGB LED's toegevoegd die van kleur veranderen, zodat de hele lantaarn de dynamische prestaties van bloeiende bloemen, dansende vlinders en een pronkende pauw kan presenteren terwijl hij op zijn eigen as draait.

Het ontwerpteam heeft de lantaarnstof op het oppervlak gebruikt en deels de computergestuurde kleurenspray gebruikt voor meer verzadigde en levendige kleuren, waardoor de stamens, pauwenveren en vlinderpatronen levendiger worden afgebeeld. De structuur van het skelet is gemaakt van ijzer, omdat de hele set lantaarns tijdens de voorstelling op zichzelf zal draaien, plus er zal een pauw worden getoond langs de weg, dus de structuur is versterkt.

De gehele lantaarn is 10 meter hoog (10 meter wanneer de pauwenveren zijn uitgespreid en 8,5 meter wanneer ze gesloten zijn) en 6 meter in diameter. De lantaarns kunnen op zichzelf draaien, en het hele werk maakt gebruik van veel mechanische technieken. Wanneer de muziek begint, zullen de vleugels van de vlinder beginnen te openen en sluiten met frequentie, en elk bloemblad kan onafhankelijk naar buiten strekken, net als een scène van ontluikende bloemen.

De uitdagingen van dit ontwerp lagen in de integratie van verschillende mechanische technieken in één werk. Het openen en sluiten van de bloemen, het zwaaien van de vlindervleugels, het uitspreiden van de pauwenveren en de 360-graden rotatie zijn allemaal onderdeel van het werk om het probleem van de centrifugale kracht te overwinnen die wordt gegenereerd door de rotatie na het versterken van de structuur. Bovendien was het een van de moeilijkheden om mechanische dynamiek en verlichting in het werk te integreren zonder elkaar te storen.

De Dans van de Bloei is een prachtig voorbeeld van hoe kunst, technologie en traditie kunnen samenkomen om iets werkelijk unieks te creëren. Het is een eerbetoon aan de traditionele Chinese cultuur, terwijl het ook een nieuwe draai geeft aan de manier waarop we licht en beweging ervaren. Het is geen wonder dat dit ontwerp de prestigieuze Iron A' Event and Happening Design Award in 2023 heeft gewonnen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LightUp Life Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: LightUp Life Co., Ltd
Projectteamleden: LightUp Life Co., Ltd
Projectnaam: Dancing of Blooming
Projectklant: LightUp Life Co., Ltd.


Dancing of Blooming IMG #2
Dancing of Blooming IMG #3
Dancing of Blooming IMG #4
Dancing of Blooming IMG #5
Dancing of Blooming IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp