De Kunst van Samenzijn: Taoyuan Land Art Festival 2023

Een Unieke Versmelting van Hakka Cultuur en Moderne Kunst

Het Taoyuan Land Art Festival van 2023 is een viering van kunst, cultuur en gemeenschap, waarbij de lokale Hakka tradities de brug vormen tussen het verleden en het heden.

Het festival, dat zijn oorsprong vindt in 2013, heeft de manier waarop kunst wordt beleefd opnieuw gedefinieerd. Het integreert op naadloze wijze landschappen en publieke interactie, en is dit jaar in lijn met de Wereld Hakka Expo. Het evenement staat in het teken van "Taoyuan Liā Liā", een Hakka uitdrukking die staat voor een ontspannen samenzijn en sociale interactie. De keuze voor Longtan en Qingpu als hoofdlocaties benadrukt de rijke Hakka cultuur en nodigt zowel lokale bewoners als internationale bezoekers uit om zich onder te dompelen in de verhalen van Taoyuan.

De kunstwerken zijn een zeldzame verzameling waarbij kunstenaars, onder een gemeenschappelijk thema, de essentie van de lokale cultuur en het leven destilleren en dit vertalen naar diverse creatieve media. Van traditionele materialen zoals bamboe, hout en textiel tot nieuwe media zoals video en digitale interactie, de kunstenaars streven ernaar kunst te integreren in het dagelijks leven en resonantie op te roepen bij het publiek.

De tentoonstelling is verdeeld over twee gebieden. In de Qingpu-zone zijn zes kunstwerken te zien, met twee installaties van elk 10 bij 10 meter, en vier sets van elk 6 bij 6 meter. In de Longtan-zone zijn zeven kunstwerken geïnstalleerd, elk met een afmeting van 5 bij 5 meter. De samenwerking tussen kunstenaars, scholen en gemeenschapsgroepen staat centraal, waarbij de fusie van lokale identiteit en grassroots cultuur concreet tot uiting komt in het kunstwerk.

De uitdaging van het festival ligt in het creëren van een unieke ceremoniële sfeer op diverse locaties. Elk terrein, of het nu gaat om graslanden, hellingen, waterkanten, vijvers of muren, vereist voorafgaande coördinatie met lokale autoriteiten. Het bereiken van consensus vereist dat iedereen zich gerespecteerd en serieus genomen voelt, en dat meningen worden geïntegreerd in de kunstwerken zonder de essentie ervan aan te tasten. Dit vereist uitstekende coördinatie- en integratievaardigheden van de curator.

De Taoyuan Land Art Festival van 2023 is niet alleen een kunstevenement, maar ook een platform voor sociale interactie en culturele uitwisseling. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden waarbij bezoekers niet alleen toeschouwer zijn, maar ook deel uitmaken van het levendige verhaal van Taoyuan.

De erkenning van het festival met de Gouden A' Design Award in 2024 onderstreept de impact en het belang van het evenement. Het is een eerbetoon aan de buitengewone creativiteit en wijsheid van de ontwerpers en hun vermogen om kunst, wetenschap, design en technologie vooruit te helpen, en zo een significante invloed op de wereld uit te oefenen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fundesign.tv
Afbeeldingscredits: FunDesign.tv
Projectteamleden: Curator: Carrie Chang, SK Chen, Ching-Jung Kao Qingpu Exhibition Zone Artist: Cheng-Tsung Feng Artist: Steven Harrington Artist: Yu-Yo Pan Artist: Chiung-yi Chung Artist: Chin-Hsiang Hu, Yu-Hao Lee, Chen-Yeh Han、Bing-Hua Tasi (BLND Studio) Artist: Walis Hayung Artist: Bo-Chun Lee Artist: Ning Huang Longtan Exhibition Zone Artist: SK Chen(fundesign.tv), Wan-Wen Huang Co-creator: Department of Art & Design, Yuan-Ze University Artist: Shih-Fu Yu Co-creator: Lingtan Street Creativity Hub, Longtan Village Artist: Jhou-Yu Hsieh Co-creator: Shanglin Community Development Association Artist: Wen-Tai Chen(Dimension Space) Co-creator: Longyuan Temple Artist: Ying-Chen Su Co-creator: Longtan Elementary School Artist: Yasuaki Onishi Co-creator: Da Chung Cheng Community Development Association Artist: Yen-Liang Lin Co-creator: Longtan Senior High School
Projectnaam: 2023 Taoyuan Land Art Festival
Projectklant: FunDesign.tv


2023 Taoyuan Land Art Festival IMG #2
2023 Taoyuan Land Art Festival IMG #3
2023 Taoyuan Land Art Festival IMG #4
2023 Taoyuan Land Art Festival IMG #5
2023 Taoyuan Land Art Festival IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp