Visions Of Future: Een Interactieve Digitale Installatie

Een Futuristische Manifestatie van Inty LLC

Inleiding

Visions Of Future is een interactieve digitale installatie ontworpen door Inty LLC. Het doel van dit project was om Alfabank te vertegenwoordigen als een bank van de toekomst. De installatie creëert een interactieve ervaring waarbij de gebruiker centraal staat. Door gebruik te maken van optische sensoren en geavanceerde technologieën, brengt deze installatie de gebruiker in verbinding met een digitale omgeving die het comfort van het dagelijks leven vergroot.

Unieke Eigenschappen

Wat deze installatie onderscheidt van andere ontwerpen is het concept waarbij de gebruiker centraal staat. Door het gebruik van optische sensoren wordt er een directe verbinding gemaakt tussen de gebruiker en de digitale omgeving. Daarnaast maakt de architectonische benadering gebruik van een unieke combinatie van LED-schermen, glazen blokken, neonverlichting en frames. Dit creëert een frisse en minimalistische uitstraling.

Technologie en Realisatie

De installatie maakt gebruik van twee verschillende softwareprogramma's. Unity wordt gebruikt om dieptemetingen te verkrijgen vanuit Kinect, terwijl Ventuz wordt gebruikt voor real-time visualisatie. De architectuur van de installatie combineert verschillende lichtbronnen, zoals schermen, lichtbakken en neonverlichting, met texturen en materialen zoals beton, glas en zwart mat hout. Hierdoor ontstaat een unieke en moderne uitstraling.

Specificaties

De installatie wordt aangedreven door twee servers. De Unity-server verwerkt de gegevens van Kinect en stuurt deze door naar de Ventuz-server, die zorgt voor real-time visualisatie en aansturing van de lichtbakken via DMX. Het renderlayout is geconfigureerd op een resolutie van 2880 x 1536 px, met een vloeiende weergave van 60 fps op een videowand met Full HD-resolutie.

Interactie en Functionaliteit

De installatie reageert op de aanwezigheid van de gebruiker. Zodra de gebruiker wordt gedetecteerd, wordt er willekeurig een van de vijf scenario's geactiveerd. Elk scenario speelt gedurende een bepaalde tijd en schakelt vervolgens over naar de volgende scène. De scenario's worden cyclisch afgespeeld totdat de gebruiker het interactiegebied verlaat.

Locatie en Tijdsbestek

De installatie werd gerealiseerd in Sochi, Rusland, tijdens het Forum of Innovative Financial Technologies Finopolis 2018. Het project werd in slechts drie dagen voltooid.

Onderzoek en Uitdagingen

Het ontwerpteam van Inty LLC stond voor de uitdaging om een balans te vinden tussen entertainment en het overbrengen van een boodschap. Voor elk scenario werden prototypes en tests gemaakt om te bepalen of het concept werkte.

Conclusie

Visions Of Future is een indrukwekkende manifestatie van de toekomst. Met behulp van geavanceerde technologieën en een uniek ontwerp plaatst deze installatie de gebruiker in het middelpunt van de ervaring. Het is een visuele en interactieve reis die de kijker meeneemt naar de mogelijkheden van de toekomst.

Awards en Erkenning

Visions Of Future werd bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Event en Happening Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke ontwerpen die uitblinken in hun creativiteit en impact op de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Inty LLC
Afbeeldingscredits: Inty LLC
Projectteamleden: Liza Zagvozdkina Alexander Volkov Sergey Startsev Roman Filin Dmitriy Kargin Denis Nikitin Anton Skiter Daniel Kosinsky Evgeniy Berezkin Dmitriy Andrievskiy Savva Mikhaesku Artem Orlov
Projectnaam: Visions Of Future
Projectklant: Inty LLC


Visions Of Future  IMG #2
Visions Of Future  IMG #3
Visions Of Future  IMG #4
Visions Of Future  IMG #5
Visions Of Future  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp