Een Nieuwe Compositie van Erfgoed op de Hong Kong Boekenbeurs

Dury Chin presenteert unieke grafische serie in Hong Kong

De 32ste editie van de Hong Kong Boekenbeurs, een samensmelting van erfgoed en moderne kunst.

De Hong Kong Boekenbeurs van 2022, ontworpen door Dury Chin, was een eerbetoon aan de rijke culturele geschiedenis van de stad. Met een focus op traditionele symbolen en literatuur, transformeerde Chin de ruimte in een levendige expositie die de liefde voor lezen opnieuw definieerde. De beurs, die meer dan 700 exposanten samenbracht op een oppervlakte van 55.100 m2, was niet alleen een promotieplatform voor de industrie, maar ook een cultureel evenement dat de gemeenschap samenbracht.

De uitdagingen van het project waren aanzienlijk, met name de korte opbouwtijd en de noodzaak voor duurzaamheid. Chin en het team van de HKTDC Creative Department kozen voor een aanpak waarbij materialen zoals biologisch afbreekbare tapijten en herbruikbare aluminium structuren werden gebruikt. De realisatie van de beursstand was een technisch hoogstandje, waarbij vooraf gefabriceerde elementen zoals draaibare boekenstandaards en displayobjecten naadloos ter plaatse werden geassembleerd.

De Art Gallery was het middelpunt van de beurs, opgedeeld in drie zones: City Literature, HK Architecture en Taste of Hong Kong. Elke zone bood een unieke ervaring die de bezoekers meenam op een reis door de cultuur van Hong Kong. Van samenwerkingen met National Geographic tot het tentoonstellen van nostalgische voedselcultuur, de beurs was een viering van alles wat Hong Kong te bieden heeft.

Het project, dat drie maanden in beslag nam van concept tot uitvoering, vond plaats in het Hong Kong Conference and Exhibition Centre en was een week lang toegankelijk voor het publiek. De beurs was een reflectie van de stad zelf: dynamisch, cultureel divers en altijd in beweging. Het thema 'Inspirational and Motivational Reading' was bijzonder relevant in een tijd waarin de stad en haar inwoners zich herstelden van de pandemie.

Met de bekroning van de Bronzen A' Design Award in 2024, heeft het ontwerp van Dury Chin erkenning gekregen voor zijn creativiteit en bijdrage aan de gemeenschap. De Boekenbeurs van Hong Kong blijft een inspirerende gebeurtenis die de kracht van literatuur en gemeenschapszin viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hong Kong Trade Development Council
Afbeeldingscredits: Hong Kong Trade Development Council
Projectteamleden: HKTDC Creative Department
Projectnaam: Hong Kong Book Fair 2022
Projectklant: Hong Kong Trade Development Council


Hong Kong Book Fair 2022 IMG #2
Hong Kong Book Fair 2022 IMG #3
Hong Kong Book Fair 2022 IMG #4
Hong Kong Book Fair 2022 IMG #5
Hong Kong Book Fair 2022 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp