Neon Nights: Een Verfrissend Concept voor de HK Fashion Week

Een Uplift van een Sourcing Fair naar een Marketing Show

De Neon Nights, geïnspireerd door de beroemde neonreclames in Hong Kong, transformeerde de HK Fashion Week van 2019 van een sourcing fair naar een marketing show. Het concept combineerde een modernistische interpretatie met de nieuwste kleurentrends uit de mode-industrie. Het resultaat was een cool en levendig esthetisch effect.

Het Neon Nights-concept werd ontwikkeld om de HK Fashion Week van 2019 een nieuwe uitstraling te geven. Het doel was om de beurs te transformeren van een sourcing fair naar een marketing show. Het concept werd geïnspireerd door de beroemde neonreclames in Hong Kong, die nog steeds te zien zijn in de oude delen van de stad. Een moderne interpretatie van deze neonreclames werd gecombineerd met de nieuwste kleurentrends uit de mode-industrie.

De belangrijkste elementen van het ontwerp waren op maat gemaakte metalen frames met uitgesneden patronen, die deden denken aan de vintage winkelpuien in Hong Kong. Deze frames werden gecombineerd met ondoorzichtige gekleurde panelen en nep-neonreclames om een cool en levendig esthetisch effect te creëren. Het ontwerp omvatte ook LED-lichtstrips, digitale stickers, biologisch afbreekbaar tapijt en geklede mannequins om de set compleet te maken.

Het ontwerp werd opgedeeld in drie gebieden. Als eerste was er een welkomstinstallatie bij de hoofdingang van de locatie. Vervolgens was er een speciale behandeling van de ingang van de tentoonstellingshal. Ten slotte werd er binnen in de hal een multifunctionele ruimte van 300m2 gecreëerd voor modeshows, seminars en informele bijeenkomsten.

De welkomstinstallatie en de ingang van de tentoonstellingshal waren ontworpen om de bezoekers een visuele indruk te geven van het Neon Nights-concept. Eenmaal binnen in de hal konden de bezoekers gemakkelijk de centrale multifunctionele ruimte herkennen, omdat deze dezelfde thematische elementen bevatte. Het ontwerp droeg bij aan het verbeteren van het algehele imago van deze modetentoonstelling.

Het project duurde in totaal 3 maanden, vanaf het eerste briefing tot de voltooiing ter plaatse. Het evenement vond plaats in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre in Wan Chai, Hong Kong en duurde 4 dagen, van 8 tot 11 juli 2019.

Het ontwerp van Neon Nights was een creatieve en technische uitdaging. Het doel was om met een beperkt budget en een korte opbouwperiode van 3 dagen een eenvoudige, verfrissende en effectieve oplossing te bieden. Het resultaat was een ontwerp dat de perceptie van deze jaarlijkse modetentoonstelling transformeerde en het evenement veranderde in een marketing show.

Het ontwerp van Neon Nights werd bekroond met de Silver A' Design Award in 2021. Deze prijs erkent ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Neon Nights werd geprezen om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden. Het ontwerp wekte positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Het copyright van het ontwerp behoort toe aan de Hong Kong Trade Development Council, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hong Kong Trade Development Council
Afbeeldingscredits: Hong Kong Trade Development Council
Projectteamleden: Jason Cheung Dury Chin Eddie Chak KK Cheung Cherry Chan Elite Wong
Projectnaam: Neon Nights
Projectklant: Hong Kong Trade Development Council


Neon Nights IMG #2
Neon Nights IMG #3
Neon Nights IMG #4
Neon Nights IMG #5
Neon Nights IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp