Capsules of Wonder: Een Futuristische Reis in de Salon de TE

Een Introductie Passageway Ervaring Ontworpen door Hong Kong Trade Development Council

Inleiding

De Salon de TE, gelegen in een gespecialiseerde hal op de Hong Kong Watch and Clock Fair, is een marketingcomponent die toegankelijk is voor zowel het publiek als de media. Het omvat vier zones waar meer dan 140 internationale horlogemerken worden tentoongesteld. Om de Salon de TE te onderscheiden, werd er gevraagd om een introductie passageway van 1800 vierkante meter te ontwerpen. Onder het concept Capsules of Wonder werd er een interactieve ervaring gecreëerd om de bezoekers te betrekken. Naast deze uitdaging was er slechts 3 dagen toegestaan voor de productie ter plaatse.

Ontwerper Hong Kong Trade Development Council heeft inspiratie gehaald uit de vereiste van de organisator om de verbeelding van de bezoeker te stimuleren met het gevoel van nieuwe ontdekkingen. Dit leidde tot onderzoek naar denkbeeldige sciencefictionwerelden van holodecks en tijdscapsules. Vanuit deze reeks futuristische thematische ervaringen werd het concept Capsules of Wonder ontwikkeld en uitgewerkt.

De introductie passageway moest het gevoel van nieuwe ontdekkingen stimuleren voordat bezoekers de verschillende horlogemerken gingen ontdekken. Er werd een futuristisch thema gecreëerd, met een welkomstreceptie, VIP-lounge en een open podiumruimte voor multifunctionele activiteiten.

De productie vermeed het gebruik van zware houten structuren. In plaats daarvan werden alle muren gemaakt van herbruikbare aluminium systemen bedekt met opgespannen vinylprints. Het meubilair, de rekwisieten, verlichting en LED-schermen werden gehuurd. Biologisch afbreekbare tapijten bedekten de vloer van de tentoonstellingshal. Er werden ervaringen zoals een geurige geurtuin en augmented en virtual reality-technologie geïntegreerd in het ruimtelijk ontwerp.

De introductie passageway bevatte verschillende technische specificaties. Acryl spiegelbekleding werd gebruikt in de receptie en VIP-lounge. Een 3 meter hoog x 5 meter breed zeshoekig poort met een LED-scherm begroette de bezoekers in de 45 meter lange x 7,5 meter brede x 6 meter hoge passageway van de Salon de TE-hal. Een interactief scherm van 3 meter hoog x 9 meter breed werd in de buurt van de ingang geplaatst. Verderop in de passageway bevond zich een open ruimte van 17 meter diameter met een 9 meter breed podium. Multifunctionele activiteiten zoals productparades, cocktails en seminars vonden plaats in deze ruimte.

De flow begint met een futuristische vertrekhal om de nieuwsgierigheid van de bezoekers naar nieuwe ontdekkingen op te wekken. Binnen in de introductie passageway zorgen dramatische verlichting en interactieve ervaringen voor een verhoogde visuele verhaalervaring. Er werd een open ruimte met een podium gecreëerd voor multifunctionele promotieactiviteiten. Binnen deze ruimte leiden 4 zeshoekige portalen naar unieke thema's zoals Arctic Retreat, Aqua Pod, Botanic Lab en Time Observatory om de verschillende zones te weerspiegelen.

Het project duurde 3 maanden, vanaf de eerste briefing tot de voltooiing ter plaatse. Het werd gelanceerd op 4 september 2018 en liep 5 dagen. Slechts 3 dagen waren toegestaan voor de opbouw ter plaatse. De Salon de TE bevond zich in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre in Wan Chai, Hong Kong.

De grootste uitdaging was het vinden van een ontwerpconcept dat verschilde van eerdere ontwerpconcepten voor deze marketingshow. Het belangrijkste aspect was dat het ontwerp de publieke perceptie en bewustwording van de Salon de TE en de horloge-industrie moest versterken. Na het analyseren van verschillende ideologieën en thema's rond avonturen van nieuwe ontdekkingen, leek een futuristische capsule om de bezoekers naar verschillende werelden te brengen ideaal. Van daaruit ging het hele ontwerpproces verder.

Met trots kunnen we vermelden dat dit ontwerp de Bronzen A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Event en Happening Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het toepassen van de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hong Kong Trade Development Council
Afbeeldingscredits: Hong Kong Trade Development Council
Projectteamleden: Hong Kong Trade Development Council
Projectnaam: Capsules of Wonder
Projectklant: Hong Kong Trade Development Council


Capsules of Wonder IMG #2
Capsules of Wonder IMG #3
Capsules of Wonder IMG #4
Capsules of Wonder IMG #5
Capsules of Wonder IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp